Els hotels i càmpings de la ciutat registren una ocupació mitjana del 70% durant els mesos de juny, juliol i agost
Tarragona (ACN).- Els registres d’ocupació turística d’aquest estiu a la ciutat de Tarragona han superat les expectatives del sector a l’inici de temporada. Això es deu a l’augment d’un 5% dels visitants estrangers, que han compensat la davallada de turistes catalans i espanyols -també en un 5%-. Els mesos de juny, juliol i la primera quinzena d’agost, els establiments hotelers han registrat una ocupació mitjana del 67% i, els càmpings, del 71% -amb un increment de deu punts respecte la passada campanya-. El turisme rus, amb un 25%, és el que més ha crescut respecte a l’any passat i se situa ja com un dels mercats més importants, només superat pel francès. A més, l’estada mitjana dels turistes també va a l’alça.
Segons les dades de Patronat de Turisme Municipal, l’ocupació mitjana dels hotels s’ha mantingut aquest estiu a la ciutat de Tarragona -ha passat del 68 al 67%- i ha crescut un 10% en el sector dels càmpings. A més, hi ha hagut setmanes amb ocupacions d’entre el 85 i el 100%. Pel que fa les pernoctacions dels visitants, la mitjana de nits augmenta. En el cas dels hotels puja una dècima, fins als 2,6 dies, i en el cas dels càmpings augmenta sensiblement dels 3,6 dies del 2011 als 4,4 dies d’estada mitjana d’enguany. Pel que fa al nombre total de pernoctacions, en el que portem d’any se n’han registrat 472.000, un 10% més que en el mateix període de l’any passat.
Això s’explica, en part, per l’increment del 5% de les pernoctacions en hotels de turistes russos i francesos. De fet, de les més de 85.000 consultes que s’han realitzat a les oficines de municipals de Turisme en el que portem d’any, un 45% han estat de procedència internacional. Els francesos segueixen sent els visitants majoritaris de la ciutat, amb un 40% respecte el total de turistes internacionals, tot i que cal destacar el gran augment de turistes russos, que han augmentat un 25% respecte l’any passat. La presència de britànics enguany també ha estat major que el 2011 en un 2,35%.
El mercat internacional representa, a hores d’ara, el 57% del total de turistes a la ciutat de Tarragona, mentre que la resta es correspon a turistes catalans i de la resta de l’Estat. En aquest sentit, pel que fa al mercat interior, entre els mesos de gener i agost l’oficina de turisme municipal ha atès consultes de 28.000 turistes catalans -61%-, 3.600 madrilenys -8%-, 3.100 valencians -7%- i 2.700 bascos -6%-. Destaca que la despesa mitjana dels turistes s’ha reduït lleugerament, com ja es va detectar l’any passat, per exemple en el sector de la restauració.
La regidora de Turisme, Patricia Antón, ha destacat també que, durant l’any passat, els 404.767 turistes que van dormir a Tarragona van generar 1,1 milions de pernoctacions en les seves 2.458 places hoteleres i 6.469 places de càmping. En total, la ciutat va tenir un total de 2,1 milions de visitants. Un dels reptes del consistori és atreure més turistes russos. És per això que, a l’octubre, s’intensificaran les gestions amb els touroperadors d’aquest país i es visitarà la fira de turisme de Moscou, al març.
Tarragona Història Viva
La primera edició del cicle ‘Tarragona Història viva’, el primer producte de recreació històrica pensada pels visitants a la ciutat, ha tingut fins a dia d’avui un 73% d’ocupació, amb més de 1.200 entrades venudes en els seus diferents espectacles. Les representacions van començar el passat 13 de juliol i finalitzaran el proper 8 de setembre. La regidora Patricia Antón ha destacat que "els bons resultats que hem obtingut en aquesta primera edició ens encoratgen a repetir la iniciativa l’any vinent, i perquè no, ampliar-la".
D’altra banda, Antón ha recordat que el passat mes de juliol es va publicar l’anuari econòmic de La Caixa, que situa Tarragona com el quart municipi de Catalunya en quant a índex turístic l’any 2010, una posició més que les darreres dades de l’any 2005. Aquest índex turístic s’obté en funció de la quota o IAE corresponent a les activitats turístiques, el qual també es basa en la categoria dels establiments turístics, nombre d’habitacions i ocupació anual