920 persones van cursar les activitats programades de manera presencial, virtual i en streaming
El Pla de Formació de l’EAPC va destinat tant als empleats públics de la Generalitat com dels ajuntaments i consells comarcals, per tal que aquests puguin disposar en tot moment d’un aprenentatge permanent i acutalitzat – especialment en l’àmbit de l’administració digital – i una formació que sigui la més adient per garantir el dret a la ciutadania a rebre i percebre serveis públics de qualitat.
En aquest sentit, la secretaria d’Administració i Funció Pública ha destacat la rellevància de la formació "especialment en aquests temps de revolució digital en què estem immersos, ja que és fonamental l’especialització en tecnologies per reciclar l’excel·lent formació dels nostres treballadors públics, per a millorar també el servei que oferim a la ciutadania" – ha dit Annabel Marcos, que també ha avançat que la segona quinzena de març la seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre acollirà l’exposició ‘El restabliment de l’EAPC: 40 anys fent camí’.
Per aquest 2020, el Pla de Formació dissenyat contempla un ampli ventall de cursos, que van des la formació en TIC; Comunicació i habilitats; Àmbit jurídic, organització i processos administratius; Relacions humanes; Prevenció de riscos laborals i polítiques socials, i suport a les polítiques del Govern. Concretament, el Pla de Formació 2020 a les Terres de l’Ebre contempla 56 activitats, 31 de les quals s’implementaran aquest primer semestre i les 25 restants s’han programat per al segon semestre.
La presentació del nou Pla de Formació s’ha complementat amb l’inici del curs "Nou quadre de classifcació corporatiu. Com reclassificar l’arxiu", a càrrec de M. Carme Macià, arxivera de la seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, que s’encarregarà de la formació de tot el curs.
Un curs que tractarà el marc de la Llei 39/2015, d’1 d’Octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, ja que actualment l’administració treballa en la dotació d’un sistema de gestió documental corporatiu, per tal de facilitar l’accés als sistemes de tramitació electrònica dels departaments, ens i organismes.
Per assolir aquest objectiu i donar compliment al Protocol de Gestió de documents electrònics i arxiu de la Generalitat s’ha aprovat un nou quadre de classificació funcional corporatiu, que substitueix els anteriors per departaments i que és d’obligat compliment des de l’1 de gener de 2020.
En aquest context, és imprescindible que les persones que s’ocupen de les tasques d’arxivament i codificació de la documentació de tots els departaments, ens i organismes tinguin coneixement d’aquests canvis d’aplicació immediata en la documentació produïda aquest 2020, tant en format paper com digital.