L’Ajuntament de Barcelona ha traslladat a l’Oficina Antifrau de Catalunya la investigació de les presumptes irregularitats greus detectades en la gestió de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) durant els anys 2014 i 2015.
L’Oficina Antifrau de Catalunya ha requerit documentació per revisar, entre altres, les despeses sense suport ni procediment contractual detectades per valor d’1,4 milions d’euros i que responien a acords verbals. El Govern municipal ha informat que els treballs d’auditoria interna que estava duent a terme l’Ajuntament per analitzar la gestió econòmica de l’Institut Municipal d’Informàtica, corresponents als exercicis dels dos últims anys, es traslladen a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).
Aquesta acció s’executa després que l’OAC demanés a l’alcaldessa, el 23 de setembre, informació i documentació en relació amb procediments emprats per l’IMI, en el marc d’una investigació que té oberta l’oficina sobre la gestió econòmica financera dels dos darrers exercicis del Govern anterior. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha traslladat tota la informació recopilada i ha expressat, per escrit, la voluntat de col·laborar amb l’OAC.
L’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques estava ultimant l’auditoria
Arran d’un primer informe dels serveis tècnics de l’IMI, relatiu a l’existència d’una sèrie de factures pendents de pagament per valor d’1,4 milions d’euros i que corresponien a acords verbals, es va encarregar a l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques analitzar els procediments emprats pel Govern anterior, detectar possibles irregularitats i escatir possibles responsabilitats.