LDurant la conferència a l’EADT, Tom Carr va parlar de diverses obres seves, incidint en el procés creatiu, els esbossos, les idees que les han guiat, els problemes tècnics que ha hagut de resoldre i la relació amb els clients i les institucions.
Conferència a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.
L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha acollit una conferència de l’escultor i artista visual Tom Carr. L’activitat ha estat organitzada per l’àrea de pintura, i ha comptat amb una elevada assistència i interès, tant per part d’alumnes de diferents especialitats de l’EADT com per part d’artistes i públic en general.
Tom Carr va néixer a Tarragona el 1956 i està fortament arrelat a la nostra demarcació, compta amb escultura pública a la ciutat de Tarragona així com amb obra al fons del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. Ha exposat en galeries i sales d’art d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i molts altres països (Suïssa, Portugal, França, Estat Units, etc.). La seva obra ha estat, en gran part, escultòrica, amb formes abstractes plenes de cromatisme, que juguen amb l’espai i amb allò eteri. Actualment, Tom Carr té el seu estudi al Vallès, i és professor de l’Escola Massana de Barcelona.
Durant la conferència a l’EADT, Tom Carr va parlar de diverses obres seves, incidint en el procés creatiu, els esbossos, les idees que les han guiat, els problemes tècnics que ha hagut de resoldre i la relació amb els clients i les institucions. Carr va atorgar especial protagonisme a projeccions artístiques que ha realitzat en façanes i en l’espai públic, tant a Cadaqués, com Tarragona o Singapur. Va mostrar les imatges que projectava sobre els carrers i façanes i destacà la màgia de l’efímer d’aquestes intervencions, així com la seva capacitat de generar un diàleg entre l’art i la ciutadania.
També es va referir extensament a la seva intervenció com artista plàstic en un parc aquàtic de la Costa Brava, on ha intentat aportar solucions artístiques que tenen referències a les avantguardes i, alhora, han de ser funcionals.
La preocupació del diàleg de l’art contemporani amb el públic va estar present en tota la seva xerrada, quan es referia tant a les seves escultures en espais públics, o bé projeccions artístiques, com a la seva participació en el disseny de mobiliari urbà per a parcs infantils, establint una continuïtat amb els seus dissenys escultòrics.
L’interès de les obres exposades i el caràcter enèrgic i extravertit de Tom Carr van propiciar un ampli debat entre l’artista i els assistents a la xerrada, un debat que va aproximar encara més la figura de Tom Carr als estudiants d’art tarragonins.