08.07.13 – BARCELONA • Barcelonès

L’FMC, l’ACM i el Departament de Benestar Social i Família han firmat avui un acord que permetrà que Benestar doti enguany el món local amb més de 183 milions d’euros

0
346

Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya; Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, han signat avui l’actualització de l’Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals.


(D’esquerre a dreta): Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya.
La dotació del departament servirà per finançar serveis socials, lluita contra la pobresa i programes de reforç de la cohesió social i promoció de la igualtat
El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany el món local amb 183,4 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluita contra la pobresa, així com programes de reforç de la cohesió social i promoció de la igualtat.   Així ho ha anunciat la consellera Neus Munté durant la signatura de l’actualització de l’Acord marc de col·laboració entre Generalitat i ens locals. Per part de les entitats municipalistes han signat el document el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.
El text redefineix alguns dels criteris i objectius establerts en l’Acord marc rubricat el maig de 2012, adaptant-los a la situació econòmica actual i a l’evolució dels grups de treball engegats l’any passat per millorar els serveis. També incorpora nous serveis al contracte programa de 2013, tal i com preveia el mateix Acord marc. És el cas de les actuacions relatives a la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.
L’objectiu és agrupar de forma progressiva tots els canals de finançament del Departament cap als ens locals en el contracte programa, com les convocatòries anuals de subvencions a ajuntaments de menys de 20.000 habitants. “Es tracta d’avançar cap a l’enfortiment del contracte programa com a únic instrument de relació entre el Departament i els ens locals”, ha assegurat la consellera Munté.
Munté ha destacat la resposta conjunta de l’Administració autonòmica i local davant les situacions provocades per l’actual crisi econòmica, que afecta a moltes persones sense recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques, especialment famílies amb menors. Alhora, ha valorat l’esforç conjunt per adequar-se de forma consensuada als requeriments de contenció de la despesa que exigeix el context, sense deixar de prestar els serveis a les persones i amb una millor optimització dels recursos humans, materials i econòmics. Un treball que, en paral·lel, ha comportat un avenç en la transparència dels costos dels serveis i el seu finançament.
L’Acord marc 2012-2015 permet planificar, conjuntament amb el Departament, la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.
Els eixos estratègics i principis rectors del contracte programa, consensuats entre Benestar Social i Família i les dues entitats municipalistes, són:
  • Prioritat a l’atenció a les persones en situació d’especial necessitat social i de dependència.
  • Objectivació i homogeneïtzació en les condicions de prestació i finançament dels serveis.
  • Fidelitat institucional i consecució d’una major fluïdesa en les relacions interadministratives.
  • Optimització dels recursos d’ambdues parts.
  • Desenvolupament de sistemes sostenibles de provisió de serveis socials.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.