L’objectiu de l’Ajuntament és que L’Hospitalet esdevingui referent en l’ús de les noves tecnologies al servei de la ciutadania i en tots els processos que s’inicien per afavorir aquest canvi en la futura societat de la informació.
L’alcaldessa, Núria Marín, i la directora d’Innovació de l’empresa Orange, Alicia Calvo, han signat avui un conveni de col•laboració entre ambdues entitats per tal de desenvolupar serveis i solucions innovadores per a la ciutat, la ciutadania i les empreses, dins el concepte d’smart city.
L’objectiu de l’Ajuntament és que L’Hospitalet esdevingui referent en l’ús de les noves tecnologies al servei de la ciutadania i en tots els processos que s’inicien per afavorir aquest canvi en la futura societat de la informació.
Núria Marín ha dit que l’Ajuntament estableix aquest conveni “amb l’objectiu d’unir sinergies per avançar en una de les línies estratègiques per al futur de la ciutat: convertir L’Hospitalet en un referent en l’ús de les tecnologies per desenvolupar l’ smart city”.
L’alcaldessa ha explicat que aquesta iniciativa “s’emmarca en la tercera transformació basada a dibuixar L’Hospitalet del futur amb una major participació social en les decisions i les accions públiques, avançant cap a l’horitzó de 2015 amb el lideratge del Govern municipal i la participació activa de la ciutadania que de manera individual o col•lectiva s’ha implicat en el procés L’H on”. Marín ha defensat l’aposta per la innovació com una eina “per fer front a les desigualtats, per garantir la igualtat d’oportunitats en benefici del desenvolupament econòmic i de la ciutadania”.
El desenvolupament de l’ smart city facilitarà una major participació social en las decisions i les accions públiques i amb serveis innovadors per a les empreses del municipi, amb l’objectiu de fer de l’economia verda i l’eficiència energètica un nou signe d’identitat de la ciutat.
Marín ha destacat que el projecte d’ smart city de L’Hospitalet té com a tret destacat “el seu caràcter participatiu, ja que compta amb l’esforç conjunt del teixit empresarial, societat civil, ciutadania, universitats…, que aportaran les seves propostes”.
Entre altres, la col•laboració es desenvoluparà en els àmbits de la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica o l’ open government, considerats com a estratègics. En aquest sentit, el consistori ha definit el barri de Pubilla Cases com el laboratori per a l’experimentació de la tecnologia social. L’objectiu és posar a l’abast dels habitants del barri la tecnologia més avançada per millorar-ne el benestar.
L’acord consta de dues grans línies de treball. L’objectiu és desenvolupar un projecte de cadascuna d’aquestes línies abans no s’acabi l’any.
- L’ smart economic district, que se centrarà en la millora dels següents àmbits d’actuació per a les empreses del municipi: Telecomunicacions, Mobilitat i senyalització, Eficiència energètica, Sensorització, Recollida de residus, Reg i Xarxa de clavegueram
- L’ smart social district, l’objectiu del qual serà impulsar actuacions en els àmbits següents: Govern i transparència, Mobilitat, Eficiència energètica, Salut, Comerç, Esport, Cultura, Educació, Accessibilitat i Recollida de residus.
Pel que fa l’ smart economic district, una de les iniciatives que es posaran en marxa és la d’oferir serveis de telecomunicacions en banda ampla a les empreses del Districte Econòmic Granvia L’Hospitalet.
Quant a l’ smart social district, destaca el programa NANA, destinat a les persones grans i destacat com una de les 22 solucions urbanes, socials i de participació més innovadores a la trobada de Living Labs de l’any passat a San Francisco. Es tracta d’un sistema d’avaluació integral que, mitjançant connexions telemàtiques, permeten recopilar diàriament informació del que mengen i beuen, de la funció cognitiva, de l’activitat física i de l’estat d’ànim de les persones grans ateses pel servei d’atenció domiciliària.