L’impacte dels fons europeus en el món local català: III Jornada de Municipis actius de la UE

0
4

Castelldefels va acollir el passat 30 d’octubre la tercera edició de les Jornades de Municipis Actius de la UE que té l’objectiu de donar a conèixer bones pràctiques en l’ús dels fons europeus i promoure la col·laboració dels diferents municipis per optimitzar l’impacte dels fons en el territori.

L’acte, que va comptar amb la participació de càrrecs electes i tècnics d’una dotzena de municipis catalans, va servir per presentar alguns projectes europeus en àmbits com ara l’educació, el turisme sostenible o la digitalització que s’estan duent a diferents localitats catalanes. El director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, va felicitar els alcaldes i regidors presents pel seu compromís amb els projectes europeus i va destacar que: “el món local ha d’estar al centre per implementar solucions als principals reptes que tenen al davant”. 

Els projectes que es van presentar són:

Projecte Martorell Educa 360

L’objectiu d’aquest projecte és millorar les oportunitats educatives dels  infants i adolescents de la ciutat. S’han creat extra-escolars que reforcen l’equitat, personalització d’aprenentatges, qualitat educativa i gestió del temps. El projecte ha rebut fons Erasmus+ i NextGeneration. A més, va ser guardonat amb el  Premi «Be Active» de la Comissió Europea. Més info.

Projecte Libeccio

L’ajuntament de Terrassa impulsa aquest projecte en l’àmbit del turisme centrat en la innovació i la digitalització. Libeccio està co-finançat amb 2.394.400 euros dels fons Interreg de la UE per desenvolupar un sistema de suport (DMSS) que mitjançant el big data optimitzarà la gestió de destinacions, la sostenibilitat i la resiliència davant del els riscos mitjançant la transformació digital. Més info.

Projecte EmbleMatic Leader

El Berguedà ha impulsat diversos projectes Interreg per desenvolupar el turisme sostenible a la seva comarca. El projecte EmbleMatic ha desenvolupat rutes de senderisme i ciclisme al Pedraforca. També es va crear una guia de transferència per a noves muntanyes. Actualment el projecte inclou muntanyes de Malta, Espanya, França, Itàlia, Grècia, Xipre i Croàcia. Més info.

 
Projecte Elders

L’ajuntament de Masquefa amb l’ajut del Institut Europeu de la innovació i la tecnologia (EIT) i el programa de Nova Bauhaus Europea (NEB) volen millorar la mobilitat activa de la gent gran fomentant la inclusió i millorant-ne l’estat físic i salut mental. El seu objectiu ha estat identificar quines rutes del poble s’havien de millorar perquè les persones grans hi poguessin passejar. La prioritat ha estat la seva seguretat, comoditat i qualitat ambiental. El projecte està previst que acabi a inicis del 2025. Més info.

Projecte Maresme Eurovelo 8

La comarca del Maresme promou el turisme verd, esportiu i a la natura amb els fons NextGeneration. La comarca va rebre 3.000.000 d’euros per transformar el territori en un atractiu cicloturístic de manera sostenible i integrada. Més info.

Més informació

Fons NextGenerationEU

Programa Eramsus+

Institut Europeu de la Innovació i la Tecnologia

Fons Interreg

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.