Els alcaldes de l’Ajuntament de Lloret i Palafrugell han signat un conveni pel qual el municipi de Palafrugell podrà utilitzar els equipaments municipals de gestió de residus de Lloret.
Imatge de la signatura. Foto: Aj. Palafrugell.
Es tracta concretament del Centre de Tractament de Residus (CTRM) i del Dipòsit Controlat de Residus Sòlids Urbans (RSU) per al tractament i abocament dels seus residus.
Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha explicat: “El Centre de Tractament de Residus Municipals de Lloret de Mar és un equipament supramunicipal der referència en el tractament de residus que inclou una planta de tractament de la fracció resta, el tractament de voluminosos i una estació de transferència per a materials recollits selectivament a més del Dipòsit Controlat de RSU” I ha afegit “això ens permet la millor gestió i tractament de cada residu concret i per tant la contribució a la preservació del medi ambient”.
Per la seva banda, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha explicat: “Destacar el factor sostenible en primer lloc i també l’estalvi econòmic. Lloret disposa d’una planta de triatge de primera divisió per una gestió sostenible dels residus i això és una aposta de futur”. Palafrugell abocarà 8 tones al dia i l conveni tindrà una vigència de fins a tres anys.
Els centres de tractament de residus de Lloret són actualment les instal•lacions de tractament finalista de residus municipals de referència per a la comarca de la Selva. A dia d’avui hi ha aboquen 60 poblacions el que suposa 81.000 tones d’entrada de fracció resta al 2016 i es dona cobertura a 248.000 habitants.
Les obres varen fer finançades íntegrament per l’Agència Catalana de Residus.