18.06.15 – MONTCADA I REIXAC • Vallès Occidental

Llum verd a l’inici del planejament del nou centre d’acollida d’animals de companyia de Barcelona, a Montcada i Reixac

0
479

El nou equipament ocuparà una superfície de 21,53 hectàrees al sud-oest de Montcada i Reixac, entre el cementiri de Collserola i la C-58

La Comissió territorial d’urbanisme (CTU) de l’àmbit metropolità de Barcelona ha emès avui l’informe urbanístic i territorial sobre l’avanç de la modificació puntual del Pla general metropolità (PGM) per a la implantació del centre d’acollida d’animals de companyia de Barcelona (CAACB) al municipi de Montcada i Reixac. Aquest informe suposa, de fet, l’inici de la tramitació del planejament necessari per a construir el nou recinte, que ha d’allotjar els animals abandonats de la capital catalana i també els de Montcada, fruit d’un conveni de col·laboració signat el 2014.
 
L’actual CAACB es troba al vessant barceloní de Collserola, a prop de la carretera de la Rabassada, i necessita unes instal·lacions millorades i més àmplies per continuar amb la seva tasca social. El document inicial que proposa l’Ajuntament de Montcada i Reixac aposta per construir el nou recinte en uns terrenys al sud-oest d’aquest municipi, entre el cementiri de Collserola i la C-58, de 21,53 hectàrees.
 
Ajustos al planejament
 
En concret, la parcel·la limita al nord amb la carretera d’accés al cementiri, a l’est amb la C-58, al sud amb el límit actual de la qualificació de cementiri, al nord amb Can Cuiàs, i a l’oest amb les instal·lacions de la necròpolis. Morfològicament, el terreny el conformen tres petites valls a l’entorn de tres torrents, el més important dels quals és el de les Tapioles. Els pendents són més pronunciats a l’entorn d’aquest torrent, i més planers a la zona centre i nord de la finca que, a hores d’ara, es troba ocupada amb horts marginals.
 
El document proposa els ajustos necessaris del planejament per poder-hi ubicar el CAACB:
  • Adaptació de les qualificacions urbanístiques.
  • Delimitació dels paràmetres bàsics a desenvolupar en un futur Pla especial.
  • Minimització de l’ocupació del sòl per tal de garantir la conservació de l’espai natural del Parc de Collserola.
  • Garantir el mínim impacte paisatgístic i ambiental.
  • Assegurar una bona accessibilitat al nou equipament. 
Així, el sòl seguirà sent no urbanitzable, però el 68% es qualificarà com a parc forestal; el 26%, com a equipament comunitari de nova creació, i el 6% restant, com a vialitat i protecció de sistemes.  L’equipament se situarà a la part central, amb la topografia més planera i una superfície de 55.767m2, preveient dos accessos: un al nord i l’altre, a tocar de les instal·lacions del cementiri. Un posterior Pla especial haurà de concretar els paràmetres d’ordenació i ocupació de l’edificació.
 
La CTU, doncs, ha emès el preceptiu informe sobre aquest avanç de la modificació del PGM amb les següents consideracions que el document haurà de tenir en compte:
  • Garantir la connectivitat ecològica necessària per al manteniment de la biodiversitat del Parc de Collserola.
  • Aportar l’informe favorable de l’administració gestora del cementiri de Collserola.
  • Limitar el sostre de l’equipament al mínim necessari.
  • Aportar un estudi paisatgístic que incorpori un estudi de línies visuals per assegurar la correcta implantació del CAACB en aquest entorn.
     

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.