El Consorci Localret està format, i conseqüentment representa, més de 850 ajuntaments. Durant el darrer any, en el marc del pla estratègic aprovat l’any 2020, hem estat treballant per tal de definir el metamodel de municipi digital, com a base per al desenvolupament d’un nou servei d’acompanyament.
En aquest context, des de Localret volem fer una reflexió comuna i compartida amb els municipis sobre com han d’avançar els nostres pobles i ciutats en l’àmbit digital els propers anys.
És per això que, per dur a terme aquesta reflexió, plantegem la necessitat de definir una agenda digital dels municipis de Catalunya, alineada amb les agendes, estratègies i plans en l’àmbit europeu, estatal i català, i que aspira a tenir una triple funció:
-Ser un instrument facilitador per a la concreció d’estratègies, plans i projectes de transformació digital. Contextualitzar i oferir un conjunt de propostes conceptuals, substantives i operatives expressades per mitjà d’eixos estratègics, d’objectius i d’accions concretes a executar, que aspira a esdevenir un instrument promotor i facilitador per a la concreció d’estratègies, plans i projectes de transformació digital, per a la formulació d’alternatives i per a la presa de decisions en els diferents marcs organitzatius o estructurals de les administracions catalanes.
-Servir d’agenda digital tipus. Proporcionar a les administracions catalanes una visió holística dels elements que intervenen en la transformació digital de les ciutats dotant-les, per tant, d’un enfocament complert i integrador dels factors, de les peces que han d’explorar, per avançar en la transformació digital dels seus municipis.
-Posar en comú les necessitats i interessos dels ajuntaments per al desplegament digital global dels municipis del país, tenint en compte que a Localret es troben associats més del 90% dels municipis catalans.
Per tot plegat, s’han impulsat quatre grups de treball (Administració i Serveis Públics Intel·ligents; Infraestructures Digitals i Ciberseguretat; Societat i Economia Digital, i Governança, Cooperació i Coordinació) als quals s’hi pot inscriure qualsevol ajuntament interessat de participar del procés de definició de l’agenda digital.
DOCUMENTS DE TREBALL
Els electes i tècnics municipals que vulguin participar de la definició de l’agenda digital municipal de Catalunya poden enviar les seves aportacions també mitjançant la nostra web. Només cal emplenar el formulari adjunt o bé fer arribar les propostes mitjançant el correu agendadigital@localret.cat. Data límit fins al 3 de juny.
- EIX 1: Administració i Serveis Públics Intel·ligents (Document de treball E1)
- EIX 2: Infraestructures Digitals i Ciberseguretat (Document de treball E2)
- EIX 3: Societat i Economia Digital (Document de treball E3)
- EIX 4: Governança, Cooperació i Coordinació (Document de treball E4)