Luis Pardo

"Podem i hem d’ajudar als nostres ens locals, són el principal nexe d’unió entre els ciutadans i l’Administració, a més d’un motor de l’economia i de l’estat de benestar"

"És el moment perquè les entitats locals utilitzin la crisi com una oportunitat, dialogant sobre el futur de les seves competències a través de la FEMP, realitzant canvis conjunturals, però sobretot, canvis estructurals orientats a un canvi de model econòmic més modern, impulsant canvis en els processos de la gestió pública que tendeixin a constituir una e-administració al servei dels ciutadans."

0
483

Luis Pardo va estudiar Direcció i Adminstració d’Empreses a l’European University amb estudis de Postgrau, ha realitzat 4 màsters, a destacar un MBA a EADA i un PDG a IESE, i ha passat per diferents empreses, començant en el sector alimentació i continuant en el sector financer, els media o la indústria química. Va recalar en les TIC fa ara 10 anys, i aquell mateix 2001 es va incorporar a Sage, on va començar com a director per a Catalunya. Ha anat progressant i des d’octubre de 2009 és director general d’Administracions Públiques.
“És el moment perquè les entitats locals utilitzin la crisi com una oportunitat, dialogant sobre el futur de les seves competències a través de la FEMP, realitzant canvis conjunturals, però sobretot, canvis estructurals orientats a un canvi de model econòmic més modern, impulsant canvis en els processos de la gestió pública que tendeixin a constituir una e-administració al servei dels ciutadans."

"Aquella Entitat Pública que disposi del registre electrònic de Sage pot oferir un servei 24×7 als seus ciutadans, als seus proveïdors i a altres Entitats amb les quals es relacioni. Això dóna com resultat estalvis superiors al 40% i a més triplica l’agilitat i rapidesa del tràmit. I més important ens fa més eficients i els usuaris estan més satisfets."

"A Sage som conscients de la importància que tindrá en els propers anys la m-Administració.”

En la seva opinió, quina és la situació real de les Corporacions Locals Espanyoles?
La situació més generalitzada que estem observant en la majoria de les Entitats Públiques d’àmbit local és la dificultat financera en la qual es troben com a conseqüència bàsicament de dues circumstàncies: d’una banda, la forta caiguda en la recaptació municipal, motivada per la dependència d’aquesta de sectors en crisis, fonamentalment el de la construcció i el comerç, i per un altre, les dificultats d’accés al finançament per realitzar noves inversions, motivades pel menor flux creditici i l’enduriment de les condicions per accedir al mateix.

Aquestes dificultats corren el risc de traduir-se en un minvament en la prestació dels serveis i en el compliment de les obligacions econòmiques amb entitats financeres i proveïdors.

És el moment perquè les entitats locals utilitzin la crisi com una oportunitat, dialogant sobre el futur de les seves competències a través de la FEMP, realitzant canvis conjunturals, però sobretot, canvis estructurals orientats a un canvi de model econòmic més modern, impulsant canvis en els processos de la gestió pública que tendeixin a constituir una e-administració al servei dels ciutadans.

Vostè ha arribat a manifestar que gràcies a les solucions de Sage, les Administracions Públiques poden avançar tecnològicament i fer més amb menys. Com s’aconsegueix això?
Així és i ho reafirmo. Sage ofereix solucions noves i que tecnològicament es troben a l’avantguarda del sector, que a més estan específicament pensades per facilitar als usuaris una gestió integrada i completament electrònica, col·laborant en la racionalització de les tasques administratives, alliberant a persones que puguin dedicar-se a tasques més productives i de major impacte, reduint terminis de gestió i en definitiva retallant en despeses de tramitació administrativa.

És innegable que qualsevol aplicació de les noves tecnologies a les activitats, ja siguin administratives, productives o d’una altra índole, tenen un efecte immediat en honor d’una major eficàcia, eficiència, transparència i racionalització dels processos de gestió.

Li poso un exemple molt senzill, aquella Entitat Pública que disposi del registre electrònic de Sage pot oferir un servei 24×7 als seus ciutadans, als seus proveïdors i a altres Entitats amb les quals es relacioni. Això dóna com resultat estalvis superiors al 40% i a més triplica l’agilitat i rapidesa del tràmit. I més important ens fa més eficients i els usuaris estan més satisfets.
Un altre exemple clar, amb les nostres solucions qualsevol Corporació Local pot prescindir del paper en qualsevol dels seus tràmits o processos de gestió mitjançant la implementació dels nostres sistemes de gestió documental i signatura electrònica.

I finalment, i molt important, la nostra interoperabilitat amb qualsevol una altra sistema d’informació.

Amb quantes entitats locals treballa Sage?
Les nostres solucions cobreixen tots els àmbits de la gestió municipal, ja sigui l’econòmic-pressupostària com de personal i recursos humans, tributària, gestió d’habitants o administració electrònica, és més fàcil que entitats locals de tot tipus trobin entre el nostre portfoli alguna aplicació que cobreixi les seves necessitats a cada moment. Estem molt orgullosos de poder dir que més de 3.800 ajuntaments treballen amb alguna eina de gestió de Sage, la qual cosa suposa gairebé la meitat del total.

També Diputacions i altres entitats d’una grandària molt considerable han confiat en les nostres solucions d’e-Administració per millorar els processos de gestió i decisió, per posar-li alguns exemples, entre els milers de clients que tenim:

Diputació de la Corunya, Ajuntament d´Alcorcón, Diputació de Barcelona, Diputació de Granada, Àrea metropolitana de Barcelona, Diputació de Càceres, Diputació de València, Ajuntament de Getafe, Ajuntament de Majadahonda, Consorci d’Aigües d’Astúries ,Ajuntament de Santander , Ajuntament d’Àvila, Diputació de Saragossa, Ajuntament de les Palmas de Gran Canària, Diputació Foral d’Àlaba i Ajuntament de Sevilla. Ja veuen que els nostres clients són de tota índole i grandària.
 

Com creu Sage que s’estan adaptant les Administracions Públiques a l’ús de les TIC?
Des que es va aprovar la llei comunament denominada d’e-Administració, és evident l’interès i la multitud de projectes que des de les AAPP s’han promogut. Ha estat fonamental el suport econòmic i l’aposta decidida que des de l’Administració Central s’ha dut a terme, i que ha beneficiat al conjunt de les AAPP locals.

Per tant, ens hem trobat amb dos factors que han propiciat aquest avanç notable i que són un marc normatiu regulador i el suport econòmic.

No obstant això ens queda molt camí per recórrer, la AGE realitza el 91% de tràmits electrònics però l’administració local només el 10%.El nostre objectiu és ajudar a tots els ajuntaments al fet que es digitalitzin, perquè guanyin competitivitat, siguin sostenibles a llarg termini i millori la satisfacció dels ciutadans.

La crisi ha suposat un estancament en el procés d’adaptació tecnològica per part de les Administracions?
És indubtable que la crisi ha afectat a les inversions en tots els àmbits, si bé està cada vegada més estesa l’evidència que precisament per la crisi és més que mai necessari desenvolupar polítiques que ajudin a l’estalvi i facilitin la sortida de la mateixa. I l’impuls de l’administració electrònica és una d’elles, i per això és una prioritat per Sage.

I la ciutadania i les empreses en el seu conjunt estan en condicions d’utilitzar aquesta tecnologia per fer-la productiva i eficient?
Per descomptat, i aquí el conjunt de les AAPP tenen un paper fonamental com a dinamitzadores  perquè la resta de la societat faci ús de les possibilitats que ens ofereixen les NNTT.

Gran part de la ciutadania té internet en la llar i per exemple poden sol·licitar un certificat d’empadronament sense moure’s de casa. O en el cas de les empreses, amb les nostres solucions Sage pot generar factures electròniques i sense moure’s de l’oficina remetre-les al client. Els beneficis són evidents.

Sage està impulsant la Smart City, Què entenen vostès per Smart City?
D’entre les múltiples expressions que poden adoptar-se per definir a una Smart City, la següent em sembla molt interessant: “ciutat que utilitza les TIC per fer que tant la seva infraestructura crítica com els seus serveis siguin més interactius i eficients, i perquè els ciutadans puguin ser més conscients d’ells” (Smart Cities: un primer pas cap a la internet de les coses, Fundació Telefònica, 2010). Des de Sage afegim ¨i perquè beneficiïn a la pròpia administració, empreses i ciutadans¨. En aquest cas, estaríem centrant el focus principal en la e-Administració i la participació ciutadana, o el que es ve a anomenar Smart Governance, els factors de la qual de mesura són 3: La participació ciutadana en la presa de decisions, els serveis públics i socials i govern transparent.

Quin paper juga la m-administració en la Smart City?
De la e-Administració anem a passar de forma vertiginosa a la m-Administració, concepte ja definit per l’OCDE com “l’adopció de tecnologies mòbils per recolzar i millorar l’acompliment del govern i fomentar una societat més connectada” (M-Government. Mobile technologies for responsive governments and connected societies. OECD, 2011).

A Sage som conscients de la importància que tindrá en els propers anys la m-Administració es posa de manifest en els factors que es recullen al report anterior com a determinants per a la seva evolució:
• Major acceptació d’aquestes tecnologies en el sector públic.
• Grau de penetració dels dispositius mòbils.
• Fàcil d’usar per als ciutadans.
• Interoperabilitat més senzilla.
• Acostament de l’administració al ciutadà.
• Menys cost.

A Sage ja hem desenvolupat aplicacions mòbils a destacar m-padró, m-incidències i m-bústia.

Enllaços relacionats

http://www.sage.es

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.