27.3.19 – TARRAGONA • Tarragonès

Més de 70 tècnics de contractació locals participen a la 5a sessió de la Central de Compres de l’ACM celebrada a Tarragona

0
386

Més de 1.100 ens catalans adquireixen productes i serveis de la Central de Compres de l’ACM

El Baix Penedès és la comarca que més utilitza aquesta adquisició centralitzada al Camp de Tarragona


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
El Consell Comarcal del Tarragonès ha reunit aquest dimecres més de 70 tècnics i responsables de compres i contractació d’ens locals catalans. El motiu era que la Central de Compres de l’ACM ha celebrat la cinquena sessió territorial per parlar de contractació a l’administració local. Aquestes sessions, que recorren tot Catalunya, van dirigides especialment a responsables d’àrees de contractació i compres dels ens locals catalans amb la voluntat de compartir inquietuds, estratègies i dubtes, un any després de la vigència de la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP).
En aquesta sessió hi havia tècnics de les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès. La sessió ha servit per tractar aspectes com els procediments dels contractes menors amb la participació de Noèlia Parreño, cap del servei de contractació, compres i subvencions a l’Ajuntament de Tarragona. També s’ha parlat de pautes en l’elaboració del plec per a l’execució del contracte i de la implementació de clàusules socials i mediambientals amb Jofre Clofent, cap de la Unitat de contractació a l’Ajuntament de Premià de Mar, i dels criteris i subcriteris d’adjudicació amb Joan Bosch, cap de l’Àrea de contractació del Consorci Localret. Les sessions es basen, precisament, en un intercanvi d’experiències i bones pràctiques dels governs locals del país.
La responsable d’estudis i contractació de l’ACM, Jordina Moltó, ha exposat les modificacions dels contractes dels acords marc de la Central de Compres en base a la LCSP, i el consultor Isidre Virgili i el responsable de formació de l’ACM, Carles Bassaganya, han destacat els principals canvis que la LCSP ha suposat pels òrgans de contractació locals, en aquest any de vigència de la Llei de Contractes.
Està previst que es facin sessions territorialitzades fins a mitjans del mes d’abril.
105 municipis de les Terres de l’Ebre utilitzen la Central de Compres de l’ACM
Un 80% dels 105 municipis del Camp de Tarragona compreses per les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès, adquireixen productes i serveis de la Central de Compres de l’ACM. En aquestes comarques s’utilitzen aquests productes i serveis:
  • Assegurances: 77 (nº municipis)
  • Electricitat: 145
  • Gas: 32
  • Vehicles: 31
  • Equips d’impressió: 15
  • Paper: 32
  • Màquines tècniques: 6
  • Equips informàtics: 17
  • Vídeoactes: 8
  • Ascensors: 10
  • Desfibril·ladors: 11
Actualment ofereix 12 productes a més d’un miler d’ens de tot Catalunya. Pel que fa als ajuntaments, 815 compren algun producte o servei com electricitat, gas, assegurances, equips informàtics, mobilitat sostenible, equips d’impressió, maquinària tècnica, paper, vídeoactes, desfibril·ladors i ascensors. L’últim servei que s’ha incorporat és el de subministrament de parcs infantils i mobiliari urbà.
Els ens que compren alguna producte o servei a través de la Central de compres del món local s’asseguren que compleixen amb la Llei de Contractes, aconseguint màxima seguretat jurídica, estalvi de procediments i agilitat, i al mateix temps estalvis econòmics pel fet de comprar de forma agregada.
L’objectiu principal de la Central de compres és que tots els Municipis disposin dels mateixos preus i condicions, siguin petits o grans.
Ús de la Central de Compres per comarques
  • Alt Camp: En aquesta comarca 17 municipis de 23 (74%) contracten a través de la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals) és el següent: 12 ens locals contracten el servei d’assegurances, 19 compren electricitat, 3 Gas, 2 vehicles, 2 equips d’impressió, 4 paper d’oficina, 1 màquines tècniques, 1 sistema de vídeoactes, 1 ascensors i 2 desfibril·ladors.
  • Baix Camp: En aquesta comarca 22 municipis de 28 (78,57%) contracten a través la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals) és el següent: 18 del servei d’assegurances, 49 compren electricitat, 15 Gas, 9 vehicles, 6 equips d’impressió, 6 paper d’oficina, 2 màquines tècniques, 12 equips informàtics, 1 sistema de vídeoactes, 2 ascensors i 5 desfibril·ladors.
  • Baix Penedès: En aquesta comarca 14 municipis de 14 (100%) contracten a través de la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals o ens dependents) és el següent: 16 del servei d’assegurances, 22 compren electricitat, 2 gas, 7 vehicles, 9 paper d’oficina, 1 màquines tècniques, 1 equips informàtics, 3 sistema de vídeoactes, 3 ascensors i 2 desfibril·ladors.
  • Conca de Barberà: En aquesta comarca 15 municipis de 22 (68,18%) contracten a través de la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals o ens dependents) és el següent:  8 del servei d’assegurances, 12 compren electricitat, 3 vehicles, 1 equips d’impressió, 1 paper d’oficina i 2 equips informàtics.
  • Priorat: En aquesta comarca 16 municipis de 17 (69,57%) contracten a través de la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals o ens dependents) és el següent:  10 del servei d’assegurances, 12 compren electricitat, 1 vehicles, 3 equips d’impressió i 3 paper d’oficina.
  • Tarragonès: En aquesta comarca 21 municipis de 22 (95,45%) contracten a través de la Central de Compres. L’ús que se’n fa (inclou altres ens com consells comarcals o ens dependents) és el següent: 13 del servei d’assegurances, 31 compren electricitat, 12 gas, 9 vehicles, 5 equips d’impressió, 9 paper d’oficina, 2 màquines tècniques, 2 equips informàtics, 3 sistema de vídeoactes, 4 ascensors i 2 desfibril·ladors.


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.