Per segon any consecutiu, un equip format pel cantant Lluis Llach ha dirigit l’espectacle
Milers de visitants s’han aplegat als carrers de Verges per gaudir de la ‘Dansa de la Mort’.
Un instant durant la processó de Verges pels carrers del poble.
Un instant durant els últims minuts de la representació teatralitzada de la processó de Verges a la plaça Major de la vila.
Lorem ipsum dolor sit amet
Verges (ACN).- La processó de Verges i la reconeguda ‘Dansa de la Mort’ han estat, un any més, els principals protagonistes del Dijous Sant a les comarques gironines. Per segon any consecutiu, un equip format pel cantant Lluís Llach ha estat l’encarregat de dirigir la funció que des de fa mesos han preparat els veïns del poble. Tot i la lleu davallada en el pressupost d’aquesta edició, l’espectacle ha mantingut l’ambientació, la il·luminació i el vestuari que va introduir el reconegut artista ara fa cinc anys. Un cop més, aquest petit municipi de 1.200 habitants s’ha omplert amb milers de visitants desitjosos de conèixer ‘La Dansa de la Mort’, una joia medieval del segle XVII que ha sobreviscut al pas del temps.
Després de tres anys al capdavant de la direcció artística, el reconegut cantant Lluís Llach va passar tota la responsabilitat ara fa un any a un equip directiu, format per ell mateix, que ha seguit els seus passos amb èxit. Enguany, per segon any consecutiu, el pressupost per aquest espectacle ha tornat a minvar fins arribar als 40.000 euros, uns 10.000 menys que l’any passat i 30.000 menys que fa dos anys.
Tot i això, l’equip directiu i tot el poble ha superat els entrebancs i s’ha tornat a bolcar per traslladar la població de Verges fins a l’època medieval. El president de l’entitat gestora de la processó, Tono Casabó, ha detallat que els assajos van començar després de Carnaval i s’han potenciat els últims dies d’aquesta setmana. "De moment tant la Diputació com la Generalitat mantenen les seves dotacions econòmiques i la venda d’entrades es manté; això no ha afectat el desenvolupament de l’espectacle", ha assenyalat.
Des de les deu del vespre i fins ben entrada la matinada, milers de persones s’han apropat fins a Verges per poder gaudir d’un dels espectacles més reconeguts de les comarques gironines. Com és habitual, la processó de Verges s’ha estructurat en dues parts. La primera d’elles ha comptat amb la participació d’un centenar d’actors – tots ells veïns de Verges- que han escenificat l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, la Samaritana, el Sant Sopar o la condemna de Ponç Pilat a l’escenari de la plaça Major.
La segona part ha estat la desfilada de la processó pels carrers de la vila. El fet especial és que aquesta processó no és convencional perquè els actors continuen encarnant els seus papers i recreant escenes i diàlegs davant l’atenta mirada de centenars de persones. A més, els milers de visitants vinguts d’arreu de les comarques catalanes han pogut gaudir de la ‘Dansa de la Mort’. Aquest any, la metereologia ha acompanyat i la humitat o la boira han estat els elements decoratius claus.
Aquest especial espectacle es tracta d’una dansa de cinc esquelets que salten al so d’un tabal i que té els seus orígens en l’època medieval. Al municipi del Baix Empordà, la seva representació es va recuperar al segle XVII. Tot i que la pluja ha fet acte de presència durant tota aquesta tarda de Dijous Sant arreu de les comarques gironines, el temps ha donat un impàs aquesta nit i la processó s’ha pogut portar a terme sens cap incidència destacada.