OLOT • La Garrotxa

Olot s’adhereix al Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030

0
843

El plenari de l’Ajuntament d’Olot del mes d’abril ha donat llum verda a l’adhesió, que té per objectiu impulsar accions de pacificació de la mobilitat. També s’ha aprovat definitivament el Pla Director i el Reglament d’ús dels Horts Urbans

Olot forma part del Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible 2021-2030. Així ho ha aprovat el ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 22 d’abril del 2021 que ha donat llum verda a la inclusió del municipi en aquest projecte que té per objectiu potenciar una mobilitat més sostenible, segura i engegar accions de pacificació del trànsit a la ciutat. El projecte ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat amb el suport d’ERC, PSC i l’abstenció de la CUP.

La iniciativa neix des del Servei Català de Trànsit (SCT), organisme adscrit al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que vetlla per la gestió del trànsit i la seguretat viària a tot el territori. El Pacte vol ser les bases de l’estratègia de seguretat viària i mobilitat sostenible per a la pròxima dècada i, amb l’adhesió d’Olot, el municipi es compromet a implementar un conjunt d’accions i activitats per a la prevenció d’accidents a la ciutat, reduir el 50% les víctimes mortals el 2030 respecte del 2020, incrementar la pacificació de la mobilitat a la ciutat i l’impuls d’una circulació més responsable, sostenible, saludable, connectada i respectuosa amb el medi ambient.

Aquesta adhesió se suma al conjunt d’iniciatives i projectes que el consistori olotí ja porta a terme des de fa anys amb la voluntat de millorar la mobilitat a la ciutat. Entre ells destaca el procés participatiu Olot Pedala en marxa des de principis d’aquest 2021, la nova ordenança de circulació que està treballant l’Ajuntament d’Olot així com la gestió dels vehicles de mobilitat personal o el suport de la ciutat a la Taula de Mobilitat de La Garrotxa, en la qual Olot és present.

D’altra banda, el plenari d’aquest dijous també ha donat llum verda als primers tràmits per poder engegar millores dels camins del Triai, la Moixina i les Planotes. En concret, s’ha aprovat per unanimitat el conveni d’encàrrec de gestió al Consell Comarcal de La Garrotxa que demanarà al Departament de Territori i Sostenibilitat una subvenció per poder engegar aquestes actuacions de millora, conservació i manteniment. En detall, s’ha previst actuar al tram que va des de la intersecció de la pista del Triai amb l’avinguda de Sant Jordi d’Olot, fins al paratge del Triai a l’altura de Bellpuig; el tram que va des de l’inici de la pista de la Moixina fins a l’hípica de Can Nic, passant per Can Soc; i el tram de les Planotes a Can Mali.

En l’àmbit d’Urbanisme també s’ha aprovat per unanimitat del plenari el conveni l’expropiació per mutu acord de la finca situada al número 5 del carrer del Puig, dins del Pla Parcial de Rebaixinc i inclosa al Pla d’Ordenació Urbana Municipal així com l’aprovació definitiva del Pla Director dels Horts Urbans 2021-2025, incorporant les indicacions del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i el Reglament d’ús dels Horts Municipals d’Olot.

Aprovació de l’exempció de pagament en activitats sense ànim de lucre

Paral·lelament, el plenari també ha aprovat un seguit de preus de les matrícules, mensualitats i calendari de les escoles bressol municipals d’Olot així com de l’Estiu Riu. En aquest cas, aquests elements han comptat amb l’abstenció de la CUP i el vot favorable de la resta de grups municipals.

A part, seguint amb les mesures del Pla de Reactivació d’Olot per acompanyar i impulsar les activitats de la ciutat afectades per la crisi de la COVID-19, també s’ha modificat l’ordenança de preus públics per facilitar que totes les empreses d’ensenyaments artístics puguin fer ús de la Plaça de Braus d’Olot per a la realització dels seus espectacles sense ànim de lucre de final de curs.

La proposta de modificació sorgeix arran la necessitat de moltes empreses vinculades amb l’ensenyament i l’art que, degut a les mesures de prevenció i restriccions d’aforament per la COVID-19, no poden portar a terme aquests espectacles a les seves instal·lacions.

Alhora, també s’ha volgut donar suport als professionals del món de la cultura i el comerç a les portes de la celebració de la Diada de Sant Jordi evitant que hagin de fer front al pagament dels preus públics per a la cessió de material com taules, cadires i cavallets per al muntatge de les seves parades. Aquest punt ha comptat amb la unanimitat del plenari.  

Condecoracions de la Policia Municipal d’Olot, institucions i professionals

Per altra banda, el plenari també ha donat compte del conjunt de condecoracions i felicitacions de diversos membres del cos de la Policia Municipal d’Olot per la seva tasca així com l’entrega de la medalla de bronze al mèrit policial a les agents cíviques de l’Ajuntament d’Olot, pel seu suport en la recerca d’un desaparegut a la ciutat. També ha rebut aquesta felicitació el cap de l’operatiu de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Olot per la seva feina de coordinació i gestió i una treballadora del servei de neteja per la seva dedicació, garantint la seguretat sanitària amb la desinfecció de les instal·lacions municipals. Alhora, també s’ha fet entrega del títol de membre honorari del cos a l’agent Miquel Cruañas, recentment jubilat, després de 37 anys a la Policia Municipal.

En el plenari d’aquest dijous l’Ajuntament d’Olot ha acordat renunciar al càrrec de conseller de Ràdio Olot i prendre l’acord relatiu a la venda d’accions de Ràdio Olot i Olot Televisió amb l’abstenció del PSC i el vot favorable de la resta de grups municipals. D’altra banda, ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals la revisió del Registre d’Activitats de Tractament, seguint les normatives de protecció de dades.

Al mateix temps, s’ha donat compte de la reclamació del Instituto Nacional de la Seguridad Social a l’Ajuntament en relació amb el que havia de ser el nou edifici a #Olot. Es tracta d’un import de 414.153,87 € en concepte de devolució de l’impost de construccions i interessos de demora i també s’ha donat compte de l’Informe de la Tresoreria sobre el compliment de la Llei de Morositat i dels pagaments duts a terme per part de l’Ajuntament d’Olot i DinàmiG del primer trimestre del 2021 així com la tramesa de l’escenari pressupostari 2021-2024 del Ministeri d’Hisenda.

Tot seguit s’ha donat compte de l’aplicació del Fons de contingència extraordinari per la COVID-19 entre l’1 de gener i el 15 d’abril de 2021 que ascendeix als 580.000 € i inclouen la convocatòria d’ajuts a activitats afectades per la pandèmia, entre altres conceptes. D’altra banda, també s’ha donat compte del compliment de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local pel que fa a la limitació de personal eventual i de l’Informe d’Auditoria del Control Financer de les Subvencions atorgades l’any 2019.

Pel que fa a mocions, s’ha aprovat amb el vot de tots els grups la moció del PSC a favor de potenciar la construcció de terrasses i balcons als nous edificis. D’altra banda, s’ha rebutjat la moció del grup municipal de la CUP per a l’adhesió d’Olot a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) amb el vot contrari de l’equip de govern i favorable de la resta de formacions.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.