16.6.20 – BARCELONA • Barcelonès

President Torra: “Fem que Catalunya sigui més casa nostra que mai, ajudem a reactivar el turisme”

0
431

Catalunya inicia una campanya per potenciar el turisme de proximitat amb el lema “Catalunya és casa teva”

Per tal de sumar esforços i promocionar de manera conjunta la destinació,  les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Turisme de Barcelona i la Val d’Aran signen la mateixa campanya


Imatge grupal de la presentació de la nova campanya de turisme. Foto: Jordi Bedmar.
La campanya de Turisme de Catalunya té un pressupost de 7,4 M€
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va presidir ahir al matí la presentació de la campanya Catalunya és casa teva, que es posarà en marxa el proper divendres i que vol presentar la destinació catalana com a una opció turística propera, de qualitat, amb una identitat pròpia que la fa singular. Es tracta d’una campanya de promoció enfocada, en una primera onada, al turisme de proximitat i que continuarà a la tardor per potenciar el mercat internacional. Compta amb un pressupost de 7,4 milions d’euros, la inversió més important en promoció turística que s’ha fet fins ara a Catalunya en una campanya.
Durant la presentació, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha deixat clar que “aquest any Catalunya ha de ser més casa nostra que mai”. “Estem preparats, volem ser flexibles i hem actuat conjuntament amb el sector i amb totes les administracions” perquè ara és el moment de reactivar el potencial del turisme i “de consolidar-nos com una de les tres primeres destinacions de la mediterrània”. “En aquesta campanya ens hi juguem molt pel moment crític que viu el país i la seva excepcionalitat”, ha recordat el president, que ha destacat que el turisme representa el 12% del PIB, el 14% de l’ocupació i que un 95% de les empreses del sector tenen menys de 10 treballadors.  
A més, la consellera d’Empresa i Coneixement, també ha incidit en “la necessitat de recuperar tan aviat com sigui possible el públic internacional per tornar a reactivar un dels motors de l’economia catalana”. Per això, la consellera Chacón ha explicat que des de l’Agència Catalana de Turisme s’aplicarà tecnologia d’Intel·ligència Artificial per realitzar campanyes microsegmentades “amb l’objectiu de reactivar els mercats amb més potencial” i “hem reorientat l’estratègia comunicativa per adaptar-se a les necessitats del moment”.
La presentació s’ha pogut seguir en directe a través del canal Youtube turismecat i ha estat conduïda pel periodista Xavier Graset, que ha connectat amb les diferents demarcacions, des d’on hi han intervingut el vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat; la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé; el Conselhèr de Turisme de la Val d’Aran, Juan Antonio Serrano; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni.
La presentació també ha comptat amb la participació del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, i del director general de Turisme, Octavi Bono.
Els patronats de turisme de les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Turisme de Barcelona i la Val d’Aran s’han adherit a aquesta iniciativa per tal de sumar esforços i treballar en un mateix objectiu comú. A més, diferents conselleries, com les de Cultura (a través de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural) i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (a través de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i l’Institut Català de la Vinya i el Vi)  faran servir el mateix eslògan en les seves campanyes. I Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), del departament de Territori i Sostenibilitat, vinilarà alguns dels seus ferrocarrils amb la imatge de la campanya i participarà en la difusió de la campanya als mitjans. 
Fomentar el turisme de proximitat
En una primera onada publicitària amb un pressupost de 3,3 milions d’euros, que comença aquesta setmana i tindrà continuïtat fins el 15 de setembre, s’ha planificat una campanya de gran impacte adreçada als mercats de proximitat: el mercat català i el de la resta de l’estat espanyol, juntament amb França, Benelux, Alemanya i el Regne Unit, els mercats emissors més madurs de la nostra destinació. 
L’any passat, van visitar Catalunya un total de 8,6 milions de turistes provinents d’Alemanya, França, Regne Unit i Benelux. Això representa un 44,6% del total de turisme internacional que arriba a la nostra destinació. D’altra banda, el conjunt dels turistes d’aquests països van generar una despesa de 6,7 milions d’euros, un 31,8% de la despesa total internacional a Catalunya.
La primera onada de la campanya té doncs un doble objectiu. Per una banda, a més d’animar a viatjar per Catalunya, es vol transmetre el missatge que fer turisme a casa és també fer país en un moment difícil com l’actual per al sector turístic català. D’altra banda, es vol transmetre la idea que hi ha molts motius per desplaçar-se o tornar a Catalunya, i concretament a les seves marques turístiques: la Costa Brava, la Costa Daurada, la Costa de Barcelona i Barcelona, Paisatges Barcelona, les Terres de l’Ebre, les Terres de Lleida, els Pirineus i la Val d’Aran.
Reactivació del turisme internacional
Els mercats internacionals tenen un gran pes en el sector turístic català. Els estrangers deixen uns 21.000 milions d’euros i proporcionen més del 85% de la despesa turística. De fet, segons un estudi de l’Agència Catalana de Turisme, encarregat a la Universitat de Barcelona (UB), aquest any 2020 s’estima que la facturació directe del sector turístic caurà uns 15.000 milions d’euros com a conseqüència de la crisi provocada per la Covid-19.
En la mesura que la connectivitat aèria es vagi recuperant, s’activarà una segona onada de la campanya Catalunya és casa teva a partir de la  tardor de 2020 i amb continuïtat al 2021 amb accions multi mercat internacional, amb un pressupost inicial de 4,1 milions d’euros.
Poder sentir de prop, fil conductor de la nova campanya
La campanya presentada avui es basa en un concepte que Turisme de la Generalitat de Catalunya ja ha fet servir en altres ocasions però que, ara més que mai, pren tot el seu sentit: Catalunya és casa teva. Un eslògan que transmet, amb senzillesa i claredat, els missatges que es volen comunicar: ara és el moment de moure’ns per Catalunya i gaudir d’ella amb els cinc sentits. 
És una campanya on les emocions tindran un protagonisme clau. Durant el confinament una de les coses que més s’ha trobat a faltar és precisament poder sentir de prop: olorar, tastar, escoltar, veure,…Després d’aquest parèntesi podrem tornar a experimentar de veritat, podrem tornar a sentir, viure i gaudir de tots aquells racons, de totes aquelles aromes i de tots aquells plaers que trobem a casa nostra o molt a prop nostre.  “La nostra vall, el nostre prat, el blau del cel, el nostre riu, el nostre bosc, aquesta llum, el nostre mar, la teva platja, els nostres sabors, els nostres pobles, i les ciutats,…” la campanya juga amb frases suggerents per convidar als turistes a gaudir de la nostra destinació.
La campanya es podrà veure a través de diferents canals, amb peces genèriques i altres d’específiques per àrees geogràfiques  i amb multitud d’imatges que representen els atractius de tot el territori,  la seva enorme diversitat i totes aquelles emocions que ens transmeten. L’agència de publicitat Charles és la responsable de la creativitat de la campanya, pensada expressament per als moments actuals. L’il·lustrador Conrad Roset també ha participat en la creativitat de la campanya, aportant el to més emocional a través dels seus dibuixos.
Quadre resum de la campanya 2020 “Catalunya és casa teva”



 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.