La Diputació de Barcelona i el Ministeri per a la Transició Ecològica es comprometen en el desenvolupament del programa ‘Renovables 2030’. Les dues administracions col·laboraran en l’impuls d’instal·lacions fotovoltaiques i de biomassa en els 181 municipis de menys de 5.000 habitants de la província de Barcelona. L’acord, que també inclou la promoció de les comunitats energètiques locals, impulsa la capacitació de les entitats locals de la demarcació i la col·laboració entre administracions.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern espanyol, Teresa Ribera, van signar el passat divendres, a Can Serra, seu central de la Diputació; el Protocol per a l’impuls de les energies renovables i l’eficiència energètica en municipis de menys de 5.000 habitants i el desenvolupament del programa “Renovables 2030”. El document s’empara en l’acord de col·laboració que la presidenta Marín ja va formalitzar amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el febrer del 2020.
En el protocol, la corporació i el ministeri de Transició Ecològica es comprometen a “avançar en la col·laboració” amb l’objectiu “d’aprofitar sinèrgies i permetre una millor i efectiva participació en el disseny, execució i evolució” de les iniciatives previstes.
L’impuls de les energies renovables és una de les estratègies principals de la Diputació de Barcelona, i s’articula a través del programa “Renovables 2030”. En aquest context, la Diputació ha identificat els 181 municipis barcelonins de menys de 5.000 habitants susceptibles d’acollir instal·lacions d’energia solar fotovoltaica o de biomassa, i que el protocol signat avui prendrà com a referència per a facilitar-ne l’execució.