10.06.13 – BARCELONA • Barcelonès

Puig afirma que Catalunya ”s’allunya” cada cop més del turisme de ‘low cost’

0
237

El conseller d’Empresa i Ocupació es marca com objectiu que els ingressos dels viatgers estrangers augmentin un 20% en quatre anys


Imatge de la taula de l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’Esade on ha intervingut el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que l’evolució de les xifres del 2012 i del primer trimestre pel que fa arribades de turistes estrangers i de despesa per turista indiquen que Catalunya s’està ”allunyant” del model de ‘low cost’. Puig ha fet aquesta afirmació a l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’Esade per explicar les polítiques del Govern en aquest àmbit. El conseller ha dit que el 2012 es va incrementar un 10% el nombre de turistes estrangers i un 14% els ingressos. El primer trimestre els turistes han crescut un 5% i un 10% els ingressos. El titular d’Empresa i Ocupació ha previst que en quatre anys els ingressos derivats del turisme s’incrementaran un 20%.
El conseller d’Empresa i Ocupació ha defensat el sector turístic com un dels tres pilars de l’economia catalana, a més de la indústria i la logística.
Felip Puig ha volgut constatar davant d’empresaris del sector turístic, que el turisme a Catalunya consolida una tendència d’allunyar-se cada cop més del model de ‘low cost’ i del turisme de baixa qualitat.
El titular de les polítiques turístiques ha explicat als empresaris que les dades de l’exercici del 2012 i les conegudes del primer trimestre d’aquest any indiquen una evolució positiva per consolidar aquest turisme de qualitat que no només buscar el preu si no que aposta per la qualitat.
El 2012 el nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya es va incrementar un 10% mentre que el volum de despesa que van generar es va incrementar per sobre, en concret un 14% més que l’exercici del 2011. 
Quan al primer trimestre d’aquest any, la tendència es consolida i el nombre de viatgers estrangers que han arribat a Catalunya ha augmentat un 5% i els ingressos un 10%, amb un creixement que duplica a l’entrada de visitants. 
De seguir amb aquesta tendència, en quatre anys els ingressos derivats de la despesa dels turistes estrangers augmentaran un 20%, segons ha previst el conseller en la seva intervenció. 
Per aconseguir aquest objectiu de consolidar el turisme de qualitat, el conseller ha defensat la necessitat de regularitzar el funcionament dels establiments turístics per evitar l’economia submergida i la competència deslleial per preu. 
Amb l’objectiu de respondre anticipadament als empresaris reunits a l’auditori d’Esade, el conseller ha reconegut que es podria acusar a la Generalitat de tenir ànim recaptatori per aquesta regularització. Feta la pregunta ell mateix, el conseller ha respòs que a més de l’ànim recaptatori que pot suposar aquesta mesura, que n’hi ha, ha dit, el que es persegueix amb la mesura és regularitzar tot el sector i augmentar el nivell de qualitat de l’oferta turística. 
El conseller ha insistit en el seu missatge de què totes aquestes iniciatives i polítiques adreçades a millorar la qualitat del sector es faran de manera ”consensuada” i amb el lideratge ”compartit” del Govern amb els representants del sector. 
Felip Puig ha pronunciat una conferència sota el títol ‘Polítiques turístiques del Govern de la Generalitat de Catalunya’. 
Després de la intervenció del conseller, s’ha celebrat una taula rodona amb diferents empresaris del sector i experts de l’escola de negocis d’Esade, amb la participació de la directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro. A més de la directora general, han estat a la taula del col·loqui Xavier Illa, conseller delegat d’Hesperia, i Josep Francesc Valls, catedràtic de direcció de Màrqueting d’Esade. La presentació de l’acte ha anat a càrrec d’Alfons Sauquet, degà d’Esade Bussiness School. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.