El ple ha aprovat el conveni entre el Departament de Governació i Relacions Institucionals i el món local per facilitar el desplegament de la Llei de Transparència
El president de la corporació lleidatana ha fet aquestes declaracions en el darrer ple abans del de tancament.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat el caràcter territorial de la corporació lleidatana, que li atorga unes funcions claríssimes de suport als 231 municipis de les comarques de Lleida. Aquestes funcions han estat el principal objectiu de l’actual equip de govern i han de continuar essent prioritàries en el futur mandat, ha dit Reñé.
El president de la corporació ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació en l’últim ple de la Diputació de Lleida previ al de tancament, on únicament es farà l’aprovació de l’acta de la sessió anterior.
En resposta als mitjans de comunicació, Reñé ha afirmat que la Diputació de Lleida i els seus diputats han de “marcar les polítiques necessàries per tal de fer possible que el dia a dia de tots els ciutadans compti amb els serveis de la més elevada qualitat”.
Reñé ha indicat que al llarg de tot el mandat anterior hi ha hagut una gran entesa, entre altres coses “perquè hem treballat fent partícips aquells a qui representem, plantejant reunions periòdiques amb els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de capital de comarca”. “En base a les seves demandes i inquietuds i posant en comú les necessitats dels consistori hem marcat les polítiques més adequades per donar respostes”, ha afegit.
Suport del ple per facilitar el desplegament de la Llei de transparència al món local
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el conveni entre el Departament de Governació i Relacions Institucionals i el món local per facilitar el desplegament de la Llei de Transparència.
Aquest conveni es va signar el passat 2 de juny amb l’objectiu de facilitar el desplegament de la llei de transparència amb els estàndards exigits, especialment a aquells ajuntaments més petits, que per capacitat jurídica i administrativa poden tenir més dificultats.
El conveni contempla el suport econòmic i financer als ens locals mitjançant subvencions específiques, suport tecnològic per a les entitats locals, suport jurídic i un programa de formació a través de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb la resta dels presidents de les diputacions catalanes, el Consorci Administració Oberta de Catalunya, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i les entitats municipalistes, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya van signar el conveni marc en matèria de transparència, accés a la informació i bon govern amb el Departament de Governació.
Altres punts aprovats
El penúltim ple del mandat també ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors, que se situa en 20 dies de mitjana des de la presentació o certificació. Aquest període es calcula a partir dels 30 dies de la presentació de les factures o certificacions d’obra, tal i com preveu la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.
També ha donat llum verda a l’expedient de modificació pressupostària per transferència de crèdits del pressupost de la Diputació de Lleida, exercici 2015, així com la proposta de reconeixement de crèdits del pressupost de 2014, de la Diputació de Lleida i dels seus organismes autònoms dependents.
La darrera sessió plenària de la legislatura 2011-2015 es convocarà més endavant, dies abans de la presa de possessió de la nova corporació.