Recopilació de dades d’energia local per al desenvolupament de plans d’acció del Pacte

0
371

L’Oficina del Pacte va organitzar un taller sobre la recopilació de dades d’energia local al juny passat a Brussel·les. En concloure una sèrie de seminaris sobre el mateix tema, el taller va informar als participants sobre l’estat de l’art de les pràctiques de recol·lecció de dades d’energia en els països europeus.
 
També va proporcionar consells pràctics i un debat sobre la manera de superar els obstacles i les dificultats trobades durant la recopilació de dades d’energia i de treballar els canvis amb el fi d’establir una referència/Monitorització d’Inventari d’Emissions (BEI/MEI) com a part del desenvolupament i implementació d’Energia Sostenible i de Pla d’acció Climàtica (SECAP) a nivell local.
 
Principals missatges:
 
  • Estigui atent a les noves fonts de dades centrals al seu país, regió. Aquests sovint poden ser connectats a bases de dades o observatoris. La provisió central de dades està evolucionant ràpidament, i no amb menys importància, en resposta a la legislació sobre eficiència energètica europea i nacional que exigeix, per exemple, la comunicació de les dades de consum d’energia i dades de rendiment energètic dels edificis.
  • Unir forces per recopilar dades. Això també inclou la formació en les relacions amb les agències d’energia, de desenvolupament regionals i les institucions de recerca i desenvolupament.
  • Formalment signar acords de cooperació amb els proveïdors d’energia. L’intercanvi de dades amb els proveïdors d’energia ha de ser formalitzada en acords, especificant les condicions del procés d’intercanvi de dades, com ara la freqüència, o com el format de dades. Una mostra de Memoràndum de Cooperació, segons el que estableixen els projectes cofinançats per la UE SEAP-PLUS i MESHARTILITY, pot ser adaptat per a aquest fi. L’ideal seria que aquests acords fossin part d’una associació més gran entre l’autoritat i els proveïdors locals d’energia per treballar junts sobre les mesures de reducció d’emissions.
  • Unir dades d’energia regional recopilant i compartint plataformes (també sovint establerts com a part dels organismes de control de la qualitat de l’aire).
  • Identificar i estratègicament adreçar en ordre les teves principals dificultats ‘a casa’ per aconseguir (només) els serveis complementaris. Com per exemple les dificultats relacionades amb l’aplicació/disponibilitat de sistemes de comptabilitat d’energia, o també la distribució d’informació i dades a través de diversos departaments, o la varietat de l’externalització d’alguns serveis.
  • Implementar la norma ISO 50001 – Una contínua monitorització i un Sistema de Gestió d’Energia. El monitoratge ha de ser una activitat operativa centralitzada, l’ideal és que sigui coordinat per un gestor d’energia coordinador/equip.
  • Utilitza els seminaris virtuals CoM en les dades d’energia disponibles al web CoM com una font d’informació específica del país (veure aquí).
*A text from the ‘Covenant of Mayors’

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.