20.06.13 – SALLENT • Bages

Sallent i Navàs intercanvien experiències amb Itàlia i Bulgària per fer més eficient l’administració pública

0
333

Els bagencs han aprofitat l’ocasió per donar a conèixer la realitat política catalana i la relació de Catalunya amb l’Estat


La vintena de polítics i treballadors búlgars davant de l’Ajuntament de Sallent (Bages).
Sallent i Navàs participen en un projecte europeu d’intercanvi d’experiències amb els municipis de Vobarno (Itàlia) i Maritsa (Bulgària). L’objectiu, segons ha explicat la regidora de Governació de Sallent, Anna Mª Fernández, és conèixer d’altres formes de treballar per fer més eficient l’administració pública. Així, 24 polítics i treballadors de les dues administracions catalanes van visitar Bulgària i Itàlia el passat mes de maig, i ara és el torn d’una vintena de búlgars. Entre les qüestions tractades, hi ha temes referents a l’educació, la seguretat, la gestió econòmica o l’espai públic. Els polítics catalans també han aprofitat l’ocasió per donar a conèixer la relació de Catalunya amb l’Estat.
Una vintena de polítics i treballadors públics de la ciutat búlgara de Maritsa visiten aquests dies les poblacions bagenques de Sallent i Navàs. Ho fan en el marc d’un projecte europeu d’intercanvi d’experiències que té com a finalitat aconseguir una administració pública més eficient. Durant la seva estada, els treballadors búlgars visitaran diferents empreses, equipaments públics i administracions com la Diputació de Barcelona o l’Associació Catalana de Municipis. 
L’alcalde de Maritsa, Dimitar Ivanov, ha explicat que una de les qüestions que més els està sorprenent de l’administració catalana és el seu paper en l’educació, ja que a Bulgària no és obligatòria fins als 7 anys. En aquest sentit, ha admès que el fet de disposar de llars d’infants per a nens de 0 anys és una qüestió que li agradaria traslladar al seu país, tot i que ha reconegut la dificultat que això suposa ja que la llei búlgara no contempla aquesta possibilitat. 
D’altra banda, Ivanov també s’ha mostrat sorprès "per la bona gestió de l’espai públic que es fa a Catalunya". En aquest sentit, ha afegit que ha pogut conèixer una nova manera de plantar arbres al carrer "més eficient i més ràpida" que li agradaria reproduir a la seva ciutat. "Sembla una qüestió molt elemental, però si no l’has vist mai no ho és", ha afegit. 
De la seva banda, una vintena de polítics i treballadors públics de Navàs i Sallent van visitar Bulgària i Itàlia el passat mes de maig. Segons han explicat, els dos països tenen una realitat molt diferent a la catalana, especialment Bulgària. Tanmateix, d’aquest últim país, l’alcalde de Navàs, Jaume Casas, ha dit que ha trobat interessant la seva aposta per tenir una plantilla jove als ajuntaments, la gestió dels arxius i la tasca que realitzen per reactivar els polígons industrials dels municipis. D’altra banda, Casas ha explicat que han aprofitat l’ocasió per explicar la realitat política catalana i la relació de Catalunya amb l’Estat. Segons ha dit, "és una qüestió que els ha xocat bastant i que no coneixien, però que un cop se’ls hi ha explicat l’han entès perfectament". En el marc d’aquest projecte, els catalans tornaran a Bulgària el proper mes de setembre. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.