19.06.14 – TARRAGONA • Tarragonès

Salou inicia una campanya per millorar la qualitat recollida de la matèria orgànica al municipi

0
324

S’han instal·lat uns tòtems a la Platja de Llevant que conviden a dur a terme el reciclatge de manera correcta a un dels punts més concorreguts del municipi durant l’estiu i temporada alta

La regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental posa en marxa una campanya per tal de millorar els índexs de recollida de la matèria orgànica a Salou. La campanya contempla diferents actuacions per tal de millorar el servei de recollida de les diferents fraccions, fent esment principalment a la necessitat de millora de la qualitat de la matèria orgànica  recollida.  Es contemplen diferents accions que es desenvoluparan en els propers mesos. Ja s’han instal·lat uns tòtems a la Platja de Llevant que conviden a dur a terme el reciclatge de manera correcta a un dels punts més concorreguts del municipi durant l’estiu i temporada alta. Aquests estan escrits en 5 idiomes per tal d’apropar la informació al visitant i estan instal·lats en tres punts diferents de la platja de Llevant  amb l’objectiu d’incrementar els nivells de recollida i la qualitat de la mateixa. 
 
El regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, ha assegurat que l’any 2013 es van recollir a Salou 4.222 tones de matèria orgànica (MO), un 3% més que l’any anterior. I ha afegit que “aquests resultats  són molt bons donat que Salou és el municipi que més MO recull selectivament a les comarques tarragonines, però no ens podem quedar en aquesta autocomplaença, hem de seguir informant i fent pedagogia perquè reciclar bé suposa un gran estalvi per a tots tant econòmicament com pels beneficis mediambientals, volem trencar amb el mite de que reciclar és només un caprici perquè en realitat és una necessitat”. L’objectiu de la campanya que s’impulsa amb el recolzament de l’empresa LIMONIU és el de millorar el servei de recollida de les diferents fraccions, fent esment principalment a la necessitat de millora de la qualitat de la matèria orgànica  recollida.
 
Pascual  ha afegit que “tenir cura del medi ambient i impulsar campanyes de conscienciació per tal de millorar el reciclatge és molt important pel nostre municipi donat que permet millorar la qualitat de les nostres platges i donant-li valor al patrimoni natural que tenim, fet que els turistes, especialment del nord d’Europa valoren i consideren con a determinant per triar la seva destinació”. 
 
Pel que fa als costos de la recollida de la Matèria Orgànica l’Ajuntament de Salou ha hagut de destinar aquest passat 2013 un total de 96.598 euros, donat que el cost de la recollida va ser 287.011 euros menys els 187.583 euros que es van rebre de subvenció. “Els resultats econòmics encara haguessin estat millors si la MO recollida hagués estat d’extrema qualitat. Un 18% de les 4.222 tones recollides no eren realment MO, sinó altres coses com plàstics, cartrons, llaunes, ampolles de plàstic, terrines de melmelada, etc. en definitiva coses que no són MO i que per equivocació es dipositen al contenidor marró”, ha lamentat Pascual. 
 
Pel que fa a la part d’informació i divulgació, la campanya contempla informar a la ciutadania dels serveis que ofereix el municipi en matèria de residus, instant a utilitzar-los de forma òptima. 
  
A més dels tòtems expositors, es realitzaran sis tallers diferents a les platges durant els mesos d’estiu així com enviament de cartes a la població resident a partir del mes de setembre o presència al carrer a traves de mupis i de punts informatius i d’atenció al ciutadà. Igualment, es desenvoluparà un programa d’educació ambiental als centres educatius. També es posen en funcionament diferents xarxes socials on les persones podran informar-se i plantejar dubtes o preguntes al voltant de la recollida de matèria orgànica i de la resta de residus.
 
En definitiva, amb la campanya , es vol enfortir el compromís ambiental del municipi de Salou i ensenyar a la ciutadania el sistema correcte de gestionar les diferents fraccions, fomentant la seva participació i comportament cívic com a contribució a un entorn de bona convivència. 
 
A més, un educador ambiental està ja duent a terme sessions específiques d’informació i sensibilització amb els mitjans i grans productors de residus per aconseguir augmentar els índexs de selectiva. “Tractem d’implicar el personal d’hotels i restaurants per tal que siguin coneixedors de com s’ha de fer correctament i que col·laborar, separar en origen, té beneficis tant mediambientals com econòmics”.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.