La jornada, que compta amb el suport de l’Ajuntament, vol donar a conèixer la metodologia SROI a càrrecs electes i als responsables de les àrees de serveis socials dels governs locals de Catalunya
Fotografia de l’acte.
L’objectiu principal de l’SROI és determinar quin resultat genera cada euro invertit en un projecte social concret, un fet que també en permet millorar l’estratègia i la gestió
La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha presidit aquest matí l’acte d’obertura de la jornada titulada “L’avaluació d’impacte i el retorn de la inversió dels serveis socials dels Ajuntaments de Catalunya”. A l’acte, també hi han participat el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; i la diputada d’Acció Social de la Diputació de Girona, Immaculada Colom.
La jornada, que s’adreça als càrrecs electes i als responsables de les àrees de serveis socials dels governs locals de Catalunya, vol donar a conèixer la metodologia SROI, acrònim de Social Return On Investment. És a dir, la fórmula adequada per calcular quin és l’impacte real i el retorn de la inversió dels serveis socials dels ajuntaments de Catalunya. Així doncs, l’objectiu principal de l’SROI és determinar quin resultat genera cada euro invertit en un projecte concret, un fet que també en permet millorar l’estratègia i la gestió. En la jornada, s’ha previst la intervenció de càrrecs electes i tècnics de diferents governs locals, de la Diputació de Barcelona i de la Diputació de Girona, del Consorci d’Acció Social de Catalunya, de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (IVÀLUA) i de diversos ajuntaments.
Durant la inauguració de la jornada, Susanna Pellicer ha indicat que “el Pla d’Inclusió, que es va aprovar aquesta primavera, ja inclou propostes amb la metodologia SROI, com, per exemple, l’activitat de suport al lleure d’infants amb discapacitat”. Així mateix, Pellicer ha remarcat que “esperem que, cada vegada més, més ajuntaments emprin aquest mètode, ja que permet que els serveis socials madurin. És una eina metodològica molt important per a tècnics i càrrecs polítics”.
Per la seva banda, Josep Oliva ha manifestat que “l’SROI és, també, una metodologia per avaluar el benestar i la qualitat de vida de les persones”. Per Oliva, “cal reivindicar l’estudi de l’impacte i l’eficiència. Cal que millorem les estratègies de les administracions i fer que els serveis socials municipals siguin accessibles i de qualitat”.