L’objectiu és facilitar-los coneixements que els permetin millorar la seva vida activa. En concret, es tracta de xerrades sobre el bon ús dels medicaments i de la importància de seguir bé els tractaments.
Un total de 66 municipis de la demarcació de Girona s’han apuntat fins avui al Programa d’educació sanitària de la gent gran (PESGG), recentment adscrit al Servei Català de la Salut (CatSalut), pel qual es fan una sèrie de xerrades informatives adreçades a la gent gran, amb l’objectiu de facilitar-los coneixements que els permetin millorar la seva vida activa. En concret, es tracta de xerrades sobre el bon ús dels medicaments i de la importància de seguir bé els tractaments.
Les xerrades es fan a petició dels ajuntaments i els docents són farmacèutics comunitaris, amb formació en educació sanitària. En aquests moments, s’han rebut un total de 66 sol·licituds de diferents ajuntaments de la demarcació, i s’han programat fins a 101 xerrades, la majoria de les quals –un total de 45- entre aquest mesos d’octubre i novembre. Les xerrades es fan en equipaments públics i són de lliure accés.
Aquest projecte, iniciat l’any 2006 i estès a tot Catalunya, es duu a terme amb la col·laboració del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya -aquí a Girona a través del Col·legi de Farmacèutics de Girona (COFGI)- i està integrat en el projecte Europeu "Envelliment actiu i saludable", que recull iniciatives de tot Europa enfocades a perllongar una vida activa i independent a la gent gran.