L’objectiu principal de l’acord és promoure la igualtat d’oportunitats en la formació dels nois i noies inclosos en el programa, que rebran un petit ajut econòmic i tindran acompanyament personalitzat en tot el temps de durada del projecte
Moment de la singatura. Foto: CCBE.
Aquest matí s’ha fet la signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Fundació Impulsa. Aquest conveni permetrà becar una vintena de joves mitjançant la Beca Impulsa, que vol recolzar els joves en situacions socioeconòmiques difícils i que tenen impediments per seguir amb una formació professional
L’objectiu de la iniciativa és promoure la igualtat d’oportunitats en la formació dels joves, tot aportant 20 beques a nois i noies de la comarca als quals se’ls ofereix la possibilitat de seguir la seva formació professional tot impulsant el seu creixement personal.
En la signatura del conveni hi han estat presents Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica i Albert Costa, gerent de la institució. En representació de la Fundació Impulsa hi han assistit Carles Cuyàs, president de la fundació i Gerard Albertí, ambaixador de la fundació al Baix Empordà.
En la col·laboració, el Consell Comarcal aportarà la seva experiència i relació amb els centres educatius de la comarca, així com la selecció tècnica dels candidats. Aquesta selecció serà completada per l’equip tècnic de la Fundació.
La beca ofereix als joves diferents recursos com són:
Una aportació econòmica: Entre 60 i 140€ al mes
Un ordinador
Formació en competències transversals: els joves reben unes formacions anuals que potencien el seu creixement personal
Voluntariat social: Els nois i noies becats participaran en programes de voluntariat social com a compromís i retorn social per l’acompanyament que reben de la Fundació Impulsa
Mentoria social: Al llarg del programa, gaudiran de l’acompanyament d’una persona voluntària professionalitzada en l’àmbit i amb experiència vital, que els ajudarà a detectar i afrontar conflictes, tot guiant-los al llarg de tot el projecte.
El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro ha assenyalat que “tot el que sigui una aposta per la formació, per aconseguir una igualtat d’oportunitats reals perquè el dia de demà ningú quedi fora del mercat laboral, ha de ser benvingut”. En aquest sentit ha agraït als representants de la Fundació la seva feina i que el Baix Empordà hagi estat una comarca escollida per portar a terme aquest projecte: “tot allò que suposi ajudar a les persones del Baix Empordà, el Consell Comarcal hi serà present”, ha afirmat.
Per la seva banda Xavier Dilmé, conseller de Promoció Econòmica ha afirmat que: “la formació és vital, Catalunya té uns elevats índexs d’atur juvenil i la nostra comarca no és cap excepció. Tenim projectes engegats de formació amb el SOC, però aquesta etapa de 16-18 anys és fonamental i no ens podem permetre que una part important dels nostres joves surti de l’ensenyament obligatori sense feina i sense continuar amb la seva formació“. Ha afegit que “és una bona notícia que l’administració pública i una fundació privada puguem treballar conjuntament per un objectiu comú en bé del jovent del Baix Empordà”.
En la seva intervenció el President de la Fundació, Carles Cuyàs, ha remarcat la vital importància de la formació i el creixement personal de la joventut: “ no busquem oferir només una aportació econòmica, sinó un acompanyament a l’estudiant per fer que trobi el seu camí, tant en la seva formació com en les decisions vitals que hagi de fer. Amb un tracte personal i una actuació individualitzada i humana, el nostre objectiu és estar amb aquests nois i noies en el seu camí professional i personal“.
Per tal de desplegar el seu programa de beques al Baix Empordà, la Fundació ha comptat amb la implicació del CEO de l’empresa ESTAL, Gerard Albertí, que actua com a ambaixador de la fundació a la comarca per crear xarxes de confiança i relacions amb el teixit empresarial i institucional del municipi.
La Fundació Impulsa, impulsor d’aquest projecte, ha desenvolupat aquest programa en altres comarques com Osona, Garrotxa, Berguedà o el Moianès. Va començar al curs 2015/16 amb 14 alumnes, l’any passat ja comptaven amb més de 150 estudiants dins del projecte, repartits en més comarques cada any i amb una ràtio d’èxit en graduacions d’FP del 90%. Aquest 2021 el municipi de Sabadell i Terrassa s’uneixen al Baix Empordà com a territoris nous on es desenvoluparà el programa.