28.09.17 – BARCELONA • Barcelonès

Treball, Afers Socials i Famílies amplia fins els 80 milions d’euros el pressupost per a Centres Especials de Treball per garantir l’ajut a les 15.000 persones que hi treballen

0
328

El Departament fa una crida a una de les federacions de CET, la FECETC, perquè col·labori amb el Departament, que en cap cas ha aplicat retallades als CET sinó tot el contrari

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta insta a la FECETC a “participar de les accions de suport i ajuts a les persones amb discapacitat engegades enguany”
 
Ginesta subratlla que “la majoria de les federacions de CET més representatives, on hi treballa el 70% de les persones amb discapacitat, han signat un acord pels anys 2017 i 2018 per donar suport a les línies d’ajuts als CET que atorga el Departament”

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha incrementat enguany un 18%, amb 12 milions d’euros més, el pressupost destinat als Centres Especials de Treball (CET), passant de 68 a 80 milions d’euros, una pujada que trenca amb la congelació de la partida per CET que s’havia mantingut en 68 milions d’euros des de l’any 2011.
 
El secretari general del Departament, Josep Ginesta, ha afirmat que “l’augment del suport econòmic als CET implica que totes  les persones que hi treballen, unes 15.000,  tindran garantit un ajut, en diferents intensitats, sota la màxima de qui més necessitat tingui, més suport rebi”.
 
“Aquest és un canvi molt significatiu perquè el model de suport dels últims set anys no arribava a totes les persones que treballaven als CET”, ha dit  Josep Ginesta.
 
El secretari general ha afegit que “de fet, quedaven fora unes 3.500 persones, principalment les persones amb discapacitat física. Amb l’acord que s’ha arribat amb la majoria de federacions de centres especials de treball s’assegura i garanteix un suport mínim per a tothom del 25% del Salari Mínim Interprofessional (SMI)”.
 
 A més, el Govern de Catalunya es manté com l’únic autonòmic que aporta fons propis, 45 milions d’euros, perquè el Govern de l’Estat infrafinança crònicament les polítiques actives per a CET, ja que tan sols hi posa 35 milions d’euros.
 
Voluntat d’acord del Departament  amb totes les federacions de CET
 
Durant els anys 2016 i 2017, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha estat treballant amb totes les Federacions de Centres Especials de Treball per a arribar a un acord sobre el model de suport als CET a Catalunya.
 
“El Departament ha mantingut diverses reunions amb les diferents Federacions per consensuar i incorporar propostes a aquest model, i un dels interlocutors principals ha estat la FECETC i les federacions que signen la convocatòria de concentració feta avui a la seu de Treball”, ha posat de relleu el secretari general del Departament
 
Josep Ginesta ha defensat que “la voluntat de diàleg i concertació sempre ha estat i continua oberta. Per això, davant aquest esforç econòmic en benefici de les persones treballadores dels CET, perquè tothom col·labori amb la iniciativa de millorar la inclusió social d’aquest col·lectiu des de la responsabilitat”.
 
Suport majoritari de les Federacions de Centres Especials de Treball
 
Enguany el Departament ha intensificat les accions de suport i ajuts a les persones amb discapacitat. Aquestes línies han rebut el suport majoritari de les federacions dels CET.
 
De fet, el passat 14 de juliol, DINCAT, AMMFEINA SMC, AEES DINCAT, FÒRUM SALUT MENTAL i CETIP, on hi treballa el 70% de les persones amb discapacitat, van signar un acord donant suport al Departament.
 
El Departament, amb aquest suport majoritari, aposta per redefinir el model CET per evitar l’exclusió de fet de les persones amb discapacitat amb més dificultat d’inserció laboral.
 
El suport de la majoria de federacions a la iniciativa del Departament és un pas endavant per facilitar la concreció de línies de suport a les persones contractades en centres especials de treball durant els propers dos anys.
 
Així mateix, l’acord recull de forma inequívoca l’atenció específica i la discriminació positiva per a persones amb graus de discapacitat més elevats i, per tant, tenen més obstacles de cara a la inserció laboral.
 
Aquest acord marc subscriu el contingut de la moció aprovada pel Parlament de Catalunya el passat mes de juny en relació als CET i en tot allò que afecta a l’atenció específica de les persones amb discapacitat.
 
Actualment, a Catalunya hi ha 207 centres especials de treball on hi treballen 15.051 persones.
 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.