Els centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Cerdanyola del Vallès atenen en el domicili els pacients crònics i els de les residències dins del programa ATDOM, creat fa tres anys
Membres del Programa d’Atenció Domiciliària. Foto: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.
El Programa d’atenció domiciliària (ATDOM) assegura una atenció sociosanitària homogènia i de qualitat en el domicili. D’aquesta manera integrada, coordina i orienta les necessitats personals, familiars i de l‘entorn. Alhora, però, el Programa ATDOM respecta l’autonomia i els valors del pacient i la relació amb la família i l’entorn. Per altra banda, també facilita que el pacient tingui els recursos per fer-se l’autocura i per corresponsabilitzar-se de la seva malaltia.L’equip mèdic del Programa d’atenció domiciliària és format per dues infermeres de cada centre i una metgessa. Atenen tots els pacients crònics que, a causa de la seva malaltia, bé perquè és aguda, bé perquè és crònica avançada o perquè estan ingressats en una residència, no poden desplaçar-se al seu centre d’atenció primària. A més d’aquests professionals, també hi ha una altra metgessa i una auxiliar d’infermeria que treballen conjuntament amb tot l’equip i hi donen suport en situacions puntuals.
S’han complert tres anys del Programa d’atenció domiciliària als centres d’atenció primària de Canaletes-Fontetes i Serraperera. En aquests tres anys, la demanda i les necessitats dels pacients han fet que es tornés del tot necessària la coordinació amb les treballadores socials municipals. També és important la coordinació amb la infermera gestora de casos, la qual valora els casos i col·labora i assessora l’equip ATDOM.
Activitat mitjana diària de l’equip d’atenció domiciliària de Cerdanyola del Vallès (Serraperera i Canaletes-Fontetes)
Telefòniques Domiciliàries
Visites diàries: 54 32