L’Ajuntament de Tàrrega ha informat que el tractament de les aigües residuals que es porta a terme a l’estació depuradora (EDAR) del municipi s’ajusta a la nova directiva marc europea. Després que divendres passat l’ACN publiqués que una sèrie de municipis catalans havien estat denunciats per la Comissió Europea arran de l’incompliment d’aquesta normativa, la capital de l’Urgell afirma que actualment la compleix gràcies a l’ampliació de les instal·lacions de l’EDAR que es van posar en marxa al juny de l’any passat.
L’Ajuntament de Tàrrega també ha explicat a través d’un comunicat que la intervenció a la depuradora es va fer de forma conjunta entre el consistori i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i que aquesta suposà una inversió de 5 milions d’euros. L’equipament es va posar al dia mitjançant la construcció d’un segon reactor biològic i d’un decantador secundari, així com amb la millora de la línia de tractament de fangs. A banda de triplicar la capacitat de tractament (passant dels 2.640 metres cúbics al dia fins als 6.800), l’ampliació de l’EDAR de Tàrrega possibilita d’abocar aigües al riu Ondara havent-ne eliminat el nitrogen i el fòsfor fins als límits admissibles per la legislació europea i, per tant, sense suposar cap risc per a la salut pública i el medi ambient.
Així mateix, l’Ajuntament de Tàrrega recorda que la gestió de la depuradora, ara en mans d’una concessió de l’ACA, passarà a ser municipal a partir del gener de l’any 2012. El consistori concedirà la gestió de l’equipament a l’empresa SOREA, la qual s’encarrega ara la planta potabilitzadora, la xarxa de distribució i el clavegueram. D’aquesta forma, s’unificarà la supervisió del cicle integral de l’aigua a Tàrrega segons fixa el reglament dels serveix públics de sanejament de Tàrrega aprovat l’any passat.