MATARÓ • Maresme

Un CAP de Mataró tindrà plaques solars per a l’autoconsum

0
1567

El CAP de la Ronda Prim, juntament amb un d’Arenys de Mar, són els primers centres d’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’ICS que estaran dotats amb un sistema d’autoconsum fotovoltaic. L’ús de plaques solars redueix el consum de combustibles fòssils, les emissions de CO2 i la dependència energètica.

El proper mes de setembre està previst que s’inicien els treballs del muntatge de plaques solars al CAP de la Ronda Prim de Mataró per part de l’Institut Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per al muntatge de plaques solars fotovoltaiques al centre d’atenció primària (CAP) Arenys de Mar. Es tracta dels primers CAP de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) que comptaran amb un dispositiu per l’autoconsum d’energia solar.

Es calcula que les instal·lacions fotovoltaiques a Arenys de Mar i Ronda Prim generaran 42.600 kWh/any per a cada un d’aquests dos CAP, i que comportarà un estalvi d’emissions a l’atmosfera de 60 tones de CO2 anuals. En total s’instal·laran 75 plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum a cada un d’aquests dos centres d’atenció primària.

Amb el muntatge també s’hi instal·la un sistema de monitoratge que aporta informació sobre l’estat de generació d’energia que permet fer un seguiment econòmic dels estalvis i identificar millores en els hàbits de consum. A més, permetrà donar dades per a la conscienciació de la importància de l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2.

Així doncs, en els propers mesos, aquests dos equipament podran començar a fer servir energia renovable. El fet de comptar amb plaques solars contribueix a reduir el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior. Alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. També contribueix a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l’aire i comporta un estalvi energètic i econòmic.


Aposta per l’energia fotovoltaica

L’Institut Català de la Salut (ICS) i en concret les Àrees d’Infraestructures de la Metropolitana Nord i del Centre Corporatiu, que treballen per la sostenibilitat, l’estalvi energètic i la gestió de residus, han apostat per impulsar aquesta instal·lació a tot Catalunya, finançada amb fons europeus a través de l’ICAEN.

Concretament, a l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS, es preveu fer un pas endavant important en matèria d’energia fotovoltaica, amb la instal·lació de plaques solars a gairebé un terç del total de centres del territori entre el que queda de 2022 i al llarg de 2023.

L’Institut Català de la Salut és una empresa pública de salut i, com a tal, vol ser capdavanter en la protecció de la salut, el medi ambient i la sostenibilitat ambiental. Totes les activitats tenen un impacte ambiental associat i l’atenció sanitària no és una excepció. Per això, l’ICS es compromet en la seva política ambiental a integrar la prevenció ambiental en l’activitat; a reduir la producció de residus i millorar la separació de les deixalles; a aplicar mesures d’eficiència energètica, de foment de la participació de les parts interessades, i d’implantació de sistemes de gestió ambiental, entre d’altres.

D’altra banda, l’empresa continua implantant un sistema de gestió mediambiental en els seus edificis. Actualment, compta amb nombrosos centres d’atenció primària acreditats amb les certificacions EMAS o ISO 14001.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.