La Diputació de Tarragona ha acollit, aquest divendres al matí, una jornada tècnica centrada en la lluita contra les espècies plaga i invasores en l’àmbit local.
En concret, s’hi ha tractat l’afectació d’espècies com els coloms, la tórtora turca, l’estornell i els gats que formen colònies, i s’hi han exposat casos pràctics i solucions davant tots aquests problemes. La jornada, organitzada pel Servei d’Assistència Municipal de la Diputació, s’adreçat a càrrecs electes, tècnics municipals relacionats amb la via pública i la salut i personal de brigades, jardineria, manteniment i urbanisme.
Al llarg del matí, els assistents han conegut diverses iniciatives que cal emprendre per combatre les plagues d’aquest tipus, com ara els programes de vigilància i control d’aus, la gestió dels colomars, la reducció de l’aliment com a mètode de control o la gestió de les colònies de gats. Així mateix, s’ha debatut a l’entorn de la legislació i de les competències i obligacions municipals en aquest àmbit. La jornada, que ha inclòs una sortida tècnica per conèixer casos pràctics in situ, ha tingut com a ponents a Jordi Baucells, biòleg i enginyer tècnic agrícola; Tomàs Montalvo, responsable de vigilància i control de les aus urbanes, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona; Carles Martorell, enginyer tècnic agrícola; Xavier Solà, expert en plagues i tractaments integrals, i Jordi Ruiz, cap del Servei de Biodiversitat i Animals de Companyia de la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat.
La clausura d’aquesta activitat formativa ha anat a càrrec de la diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, la qual s’ha referit als ajuts que aquesta administració supramunicipal ofereix per combatre aquesta problemàtica.