La sessió “La circularitat a les infraestructures de mobilitat”, organitzada per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Eurecat, el Port de Tarragona i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona, s’emmarca en el PECT “Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles”
Representants d’empreses dels sectors de la construcció i del manteniment d’infraestructures i de la gestió de residus interessades en aplicar tècniques més sostenibles en els seus processos productius han participat a la sessió “La circularitat a les infraestructures de mobilitat” a Tarragona. Organitzada per l’operació Coordinació del projecte PECT “Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles”, liderada des de la Diputació de Tarragona, l’activitat s’ha orientat a impulsar un model d’economia més circular basat en aspectes com la reutilització, la reparació, la renovació i el reciclatge per generar el màxim valor afegit en les seves iniciatives i projectes.
La Diputació ha comptat amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat, el Port de Tarragona i el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona en l’organització de la sessió tècnica. Durant la sessió, des d’Eurecat s’ha presentat el servei “Roadmaps d’economia circular”, que incentiva la realització de projectes de recerca aplicada i innovació per implantar nous models circulars en l’economia de la demarcació, que ofereix des de l’operació Ecosistema innovador dins del PECT “Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles”.
El servei presentat està disponible de forma gratuïta per a fins a vint petites i mitjanes empreses de la demarcació de Tarragona i permet aplicar la metodologia d’implementació de l’economia circular desenvolupada per Eurecat, que s’estructura en quatre fases que abasten des del diagnòstic de l’empresa fins a la ideació conjunta d’iniciatives d’economia circular, per al disseny d’un full de ruta propi.
A la jornada, s’han pogut conèixer també els casos d’èxit de dues empreses, una del sector de la construcció civil i una de l’àmbit de la gestió de residus, que després d’aplicar la metodologia es disposen a impulsar accions circulars definides al seu pla.
PECT Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles
El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Cuidem el que ens uneix. Carreteres més segures i sostenibles’ desenvolupa solucions innovadores en l’aplicació de materials per a la construcció i manteniment de la xarxa de carreteres i en la seva senyalització. Té la finalitat de millorar la seguretat viària, la sostenibilitat del territori i la generació de noves oportunitats d’activitat econòmica. Liderat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili i la Fundació EURECAT.El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.