28.05.14 – BARCELONA • Barcelonès

Una trentena de centres de documentació ambiental es coordinen per facilitar l’accés a 85.000 documents sobre natura i medi ambient

0
320

La Generalitat de Catalunya signa un conveni de col·laboració per a la coordinació dels centres de documentació que gestionen. El conveni permetrà compartir recursos i formació, atenent les seves necessitats i finalitats comunes. 

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i la  Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, han signat un conveni de col·laboració per a la coordinació dels centres de documentació que gestionen. El conveni permetrà compartir recursos i formació, atenent les seves necessitats i finalitats comunes. 
 
Aquestes institucions sumen una trentena de centres de documentació, ubicats en l’àmbit dels parcs naturals i espais protegits als que donen servei, a més del Centre de Documentació de Medi Ambient, ubicat a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. En general, donen servei als seus propis tècnics, investigadors i professors. Els centres disposen d’estudis de recerca i investigació sobre temes diversos relacionats amb la natura i el medi ambient no editats i, per tant, difícilment consultables en altres punts.
 
El repte que es pretén assolir amb l’acord és esdevenir un marc global de referència per adaptar els centres de documentació ambiental de Catalunya a la realitat actual, sempre en canvi constant, a banda de la formació conjunta habitual i permanent dels seus responsables. També es pretén coordinar i gestionar millor els centres de documentació gràcies a l’elaboració de nous documents i guies de recursos i de funcionament.
 
L’acord és una reedició del conveni que es va signar el 2004 per formalitzar els contactes regulars entre el conjunt de centres de documentació d’espais naturals protegits i de medi ambient de Catalunya, que actuaven com una autèntica xarxa tècnica de debat, intercanvi i difusió. Des del 1994 s’havien dut a terme diversos projectes conjunts, com les celebracions de reunions anuals que aplegaven tos els seus membres, o l’elaboració del Document marc per al funcionament dels centres de documentació ambiental. També s’havia editat un fullet de difusió conjunta de la xarxa (disponible en català i castellà, i traduït al francès i l’anglès).
 
Durant el XIII Seminari de Centres de Documentació Ambiental i d’Espais Naturals Protegits (RECIDA), celebrat a Segòvia el mes passat, representants de les administracions signants del conveni van acordar dur a terme un seminari de centres de documentació ambiental de Catalunya per fer un inventari de centres existents que treballin al país amb informació ambiental i proposar col·laboracions conjuntes. El seminari, liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat, té previst celebrar-se entre aquest any i el vinent.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.