Els ajuntaments afectats continuen recopilant els danys per quantificar-los i el Consell Comarcal s’ha compromès a assumir la neteja de les restes d’amiant
Aquest dijous s’ha celebrat una reunió entre els consistoris, la Diputació i el Consell Comarcal. A la trobada, aquest darrer s’ha compromès a assumir les tasques de neteja de les restes d’amiant dels coberts que van quedar destrossats.
També en aquest municipi va quedar malmesa una plantació de 150 oliveres (només una vintena s’han salvat) i una de cirerers. En el cas de Navata, la força del vent va fer malbé dos pivots de reg. El possible tornado també va fer estralls als boscos propers a l’embassament de Darnius-Boadella i a Tapis. En concret, diverses alzines sureres van resultar afectades i des del sindicat alerten que cal retirar els arbres trencats de soca-rel pel risc d’incendi que comporten tenint en compte la sequera dels últims mesos.Quantificant els danys Unió de Pagesos calcula que els desperfectes tindran un cost de milers d’euros, tot i que els ajuntaments encara treballen per intentar quantificar els danys el més aviat possible. Precisament, aquest dijous s’ha celebrat una reunió amb els ajuntaments afectats, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal per tal d’abordar la situació.
La Diputació ja va anunciar dimarts que es comprometia a estudiar línies d’ajut per fer front a les reparacions dels espais públics malmesos i ara el Consell s’ha ofert als consistori per fer-se càrrec de la neteja de les restes d’amiant que han quedat de les cobertes malmeses pel vent.Segons ha explicat l’alcalde de Cistella, Enric Gironella, l’ens contractarà una empresa externa perquè retiri amb totes les garanties aquest material contaminant. En paral·lel, estan realitzant les gestions i tràmits per demanar la declaració de “zona catastròfica” pels danys soferts. Gironella diu que estan en contacte permanent amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, que els està indicant els passos a seguir per demanar-ho.