11.04.12 – VIC • Osona

Vic engega la iniciativa ‘La feina, en català’ per facilitar l’aprenentatge del català al món empresarial

0
251

Vic (ACN).- L’Ajuntament de Vic, la Cambra de Comerç i la Fundació Mil·lenari amb la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística han engegat la iniciativa ‘La feina, en català’ amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana al món empresarial. El regidor de Cultura, Joan López, ha explicat que la proposta s’adreça als treballadors de les empreses vigatanes oferint-los-hi recursos per potenciar i afavorir l’ús de la llengua dins l’àmbit laboral i cerca "la màxima adaptabilitat" pel que fa a horaris i nivells. Actualment a Vic 1.200 persones estan estudiant català i n’hi ha 300 en llista d’espera, tot i que López preveu que aquesta darrera xifra disminueixi gràcies a la iniciativa.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López, ha explicat que la iniciativa ‘La feina, en català’ s’adreça "a tot tipus de treballadors en general", però, especialment a persones nouvingudes per proporcionar-los un aprenentatge aplicat de la llengua catalana al lloc de treball. El regidor també ha destacat que es tracta d’una "posada al dia" del català en el sector empresarial vigatà.

López ha explicat que la formació serà "molt adaptada" a la pròpia empresa tant pel que fa a horaris, estil de les classes, com pels nivells que s’impartiran. Així, la formació serà "molt personalitzada" "perquè precisament són les empreses les que saben les seves necessitats i quin tipus de treballadors cal prioritzar", ha puntualitzat López.

Les empreses que vulguin sol·licitar aquest servei es podran posar en contacte amb l’Ajuntament, la Cambra de Comerç o la Fundació Mil·lenari, tot i que aquesta última també prendrà part protagonista i començarà a oferir el servei a les empreses.

El projecte es finançarà a través dels fons de formació que l’Estat té previstos per a aquesta fi i que, segons ha explicat López, la majoria d’empreses osonenques no n’han fet ús en els darrers temps. Així, a l’empresari no li suposarà cap cost afegit més enllà de facilitar els espais i proporcionar el temps que es dedicarà a les classes.

Actualment la ciutat de Vic compta amb diferents centres reglats i voluntariat que estan promovent i impartint classes de català a un total de 1.200 persones i 300 més que es troben en llista d’espera. López ha explicat que la intuïció latent que es palpa a la ciutat de Vic és que "hi ha una certa regressió en l’ús socialde la llengua catalana" i ha afegit que cal "posar-hi mà" i recordar a tothom que "a Vic, viure en català és totalment normal".

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.