L’objectiu del Seminari és analitzar temes d’actualització jurídica, amb especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals.
Imatge de la jornada. Foto: DDGI.
La Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) ha realitzat aquest matí la setena sessió del VI Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local a l’Hotel Carlemany de Girona. L’objectiu del Seminari és analitzar temes d’actualització jurídica, amb especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. Aquesta sessió, adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals de les comarques gironines, ha tractat sobre convenis administratius.
Durant la presentació, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha explicat que "la jornada té com a objectiu explicar com són els convenis administratius i l’activitat subvencional en l’àmbit de l’Administració local". Tal com ha expressat Camps, "la llei 40/2015 defineix el concepte conveni i dona per superada la distinció entre els convenis de col·laboració i els de cooperació, n’exclou expressament els protocols generals d’actuació, els contractes i les encomanes de gestió; regula els diferents tipus de convenis interadministratius i amb entitats privades, i tot allò que fa referència a les addendes, les pròrrogues i la l’extinció, entre altres qüestions".
La jornada ha constat de dues ponències. La primera, titulada "Els convenis en la regulació de la llei 40/2015" ha estat a càrrec de Marta Franch, professora de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. La segona, pronunciada per Maribel Balbàs, directora de Serveis de Cooperació Local a la Diputació de Barcelona, ha versat sobre "l’activitat subvencional a l’Administració local".
El VI Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local consta d’una sessió més abans de final d’any, que tindrà lloc el proper 13 de desembre i que se centrarà en el dret d’accés a la informació pública i la protecció de dades.
Aquest Seminari, que s’organitza en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), s’ha consolidat com un referent en la formació de treballadors d’ajuntaments de les comarques de Girona.