Jordi Camps, president delegat de XALOC, ha inaugurat la jornada i ha afirmat que «des de XALOC es procura oferir una oferta formativa que s’ajusti als interessos dels assistents». Camps també ha destacat que amb aquestes jornades es pretén oferir una formació de qualitat, mitjançant ponents del màxim nivell.
Imatge de la jornada. Foto: Diputació de Girona.
L’organisme autònom de gestió tributària i assessorament jurídic de la Diputació de Girona, XALOC, amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), va celebrar el passat divendres 24 de novembre la 6a sessió del V Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local. Aquesta jornada ha tractat el tema de la legislació sobre el dret d’accés a la informació pública, així com la normativa de contractes patrimonials.
La primera ponència, titulada “El dret d’accés a la informació pública”, ha estat a càrrec de Josep Mir Bagó, membre de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública. En aquesta primera ponència s’ha aprofundit sobre l’accés a la informació pública, el dret de la ciutadania a preguntar a l’Administració i a rebre’n resposta, de manera que es garanteixi l’obtenció d’informació sobre els projectes i actuacions que desenvolupa l’Administració. També s’han tractat els dubtes que genera l’aplicació pràctica del dret d’accés, en relació amb la tramitació i els límits que la condicionen.
Tot seguit, l’advocat Xavier Ruiz de Loizaga Solé ha tractat sobre l’aplicació als contractes patrimonials de la normativa de contractes del sector públic. En aquesta sessió, el ponent ha analitzat les modificacions que marca la directiva 2004/18/CE del Parlament Europeu i del Consell, i els canvis que suposa en el sistema de fonts. La sessió ha conclòs amb un col·loqui entre els ponents, amb preguntes d’especial interès pel que fa a la gestió amb el màxim detall del procediment de licitació als ajuntaments.
La jornada ha estat la sisena de les set que conformen el V Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local que organitza XALOC, en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. L’objectiu del Seminari és analitzar temes d’actualitat jurídica i posar així un èmfasi especial en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten l’Administració Local. El Seminari està tenint una mitjana d’una vuitantena d’assistents per sessió i està esdevenint un referent en formació jurídica pública a la demarcació de Girona.
Recordatori: La propera i última sessió se celebrarà el 15 de desembre de 2017, i girarà entorn de la protecció de la legalitat urbanística i de l’execució de les sentències en l’àmbit de l’urbanisme. Els ponents convidats seran Mireia Grau Sadurní, secretària d’Administració Local, i Lluís Saura Lluvià, advocat.