06.11.13 – TARRAGONA • Tarragonès

Èxit de la prova pilot per a la dinamització dels parcs de salut municipals, impulsada per la Diputació de Tarragona

0
485

Aquest matí ha tingut lloc una d’aquestes sessions a Altafulla, durant la qual la diputada  Núria Crivillé ha anunciat que l’any que ve el programa s’estendrà arreu del territori

Altafulla ha estat aquest matí l’escenari d’una sessió de dinamització al parc de salut municipal, impulsada per la Diputació de Tarragona a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal. Es tracta d’un dels vuit municipis que participen en la prova pilot que ha organitzat amb l’objectiu de fomentar un envelliment actiu entre la població. En concret, es duen a terme als municipis d’Altafulla, l’Aldea, l’Ampolla, Constantí, Jesús, la Pobla de Mafumet, el Perelló i Puigpelat.
Al parc municipal d’Altafulla, un dels que ha subvencionat la Diputació entre el 2011 i 2012 arreu del territori, s’ha celebrat aquest matí una de les sessions dirigides a la  gent gran, que inclouen l’assessorament d’un monitor per a assessorar en la correcta pràctica d’exercicis físics. Han estat espectadors de la sessió, la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé; l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i la regidora de Salut d’Altafulla, Eva Martínez, els quals han donat a conèixer els objectius, les particularitats i els resultats del programa.
En concret, la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé, ha explicat que amb iniciatives com aquesta, de promoció de la salut comunitària, la Diputació de Tarragona vol fomentar l’envelliment actiu, entès com el procés d’optimitzar oportunitats per al benestar físic, psíquic i mental a tot el decurs de la vida, per tal d’estendre l’expectativa de vida, la productivitat i la qualitat de vida en estat avançada. I ha expressat que, donat l’èxit obtingut i la gran acollida de la iniciativa, “la intenció de cara a l’any vinent és estendre-ho a la resta de municipis de la demarcació”.
D’altra banda, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha expressat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi acollit aquesta iniciativa, que “fomenta l’activitat física entre la gent gran i a la vegada una xarxa social més cohesionada al municipi”. A més, l’alcalde ha anunciat la continuïtat del projecte, donat que hi ha llista d’espera per formar part del grup, i ha aprofitat per sol·licitar a la Diputació la seva col·laboració, un cop finalitzada la prova pilot. 
Els parcs de salut
Els parcs urbans de salut són un espai de trobada. Estan equipats amb diferents aparells adaptats a les persones grans i dissenyats per millorar i mantenir el seu estat físic. Aquests parcs permeten exercitar, ja sigui de forma individual o acompanyada, qualitats físiques bàsiques com la força, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri o la coordinació, components vitals de la condició física relacionats amb la salut i la qualitat de vida. Així, els parcs de salut es configuren com un circuit d’exercicis suaus, especialment concebuts per afavorir les condicions físiques de la gent gran.
Mitjançant la pràctica regular d’activitat física es poden obtenir molts beneficis per la salut com són:
  • Millora i manteniment de l’autonomia en les persones grans.
  • Reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis i hipertensió.
  • Reducció del risc de caigudes i millora de l’equilibri.
  • Prevenció de l’osteoporosi, millora de la mobilitat articular i el to muscular.
  • Millora de l’estat d’ànim i disminució de l’ansietat, l’estrès i la depressió.
  • Relaxació i descans.
  • Disminució de la dosi de medicament.
  • Possibilitats de relació i participació social.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.